web analytics

Nieuwe buizenversterker van TAGA Harmony

De nieuwe TTA-500 van TAGA Harmony

TAGA Harmony heft een nieuwe buizenversterker aangekondigd in de vorm van de TTA-500. Prettige bijkomstigheid – zoals bij de meeste buizenversterkers: het oogt ook nog eens leuk.

Buizenversterkers zijn niet voor iedereen weggelegd. Maar mocht u bekoord zijn door de warme klanken van weleer, maar nu in een modern jasje dan is er tegenwoordig weer keuze te over. TAGA Harmony heeft bijvoorbeeld net weer een nieuwe buizenversterker uitgerold, de TTA-500. Dit is een klasse AB-versterker met een vermogen van 2 x 35 Watt. In de uitgangstrap treft u vier EL34’s aan en 12AX7 plus twee 6SN7’s in de voorversterkertrap. Voor de kenners is er verder nog een schakelaar voor triode-pentode-modus beschikbaar.

Stevig

De TTA-500 maakt gebruikt van Wima koppelcondensatoren en Rubycon-exemplaren voor afvlakking in de voeding. De volumeregeling wordt verzorgd door een ALPS potmeter. Er zijn drie ingangen beschikbaar; aan de achterkant treft u daarvoor vergulde RCA (tulp) connectoren aan. De panelen aan voor- en zijkant zijn gemaakt van 6 mm dik aluminium wat voor een stevig geheel zorgt. Kortom: een klassiek ogende versterker met prominent aanwezige buizen. Zo zie je tenminste wat er echt aan het werk is voor de geluidsreproductie. Verwacht verder geen poespas, het is een pure versterker, maar ook niks meer dan dat.

 

Gerelateerde berichten

Alpha Audio Update

Beste bezoeker. op dit moment zijn we bezig met een grote update van de website. Het kan zijn dat u hier en daar daarom wat knopjes mist of een pagina niet kan benaderen. We hopen dat u niet teveel last hiervan hebt en toch uw artikel in alle rust kunt lezen. We doen ons best […]

Fleetwood Mac

Fleetwood Mac naar Nederland

Concertpromotor Mojo maakte zojuist bekend dat de band Fleetwood Mac op 1 juni 2015 in de volledige bezetting een concert geeft in het Amsterdamse Ziggo Dome. Na een afwezigheid van zestien jaar heeft de Britse zangeres Christine McVie zich weer bij het overgebleven viertal gevoegd.

Geef een reactie