JBL Link 500 met Google Assistant

De JBL Link 500

Nu Google Assistant ook voor Nederland op de rol staat, is een nieuwe ‘slimme’ speaker als de JBL Link 500 met ondersteuning voor deze spraakassistent des te interessanter.

Eindelijk gaat het er dan toch van komen: Google Assistant gaat binnenkort Nederlands verstaan en spreken. Het betekent dat niet alleen Google’s eigen slimme speaker interessant wordt voor gebruik in onze contreien, maar ook de vele alternatieven. Zoals deze nieuwe JBL Link 500 bijvoorbeeld. Niet alleen luistert het apparaat naar gesproken opdrachten, ook is gedacht aan een ingebouwd Chromecast. Ofwel: streamen maar! Bijvoorbeeld vanaf Spotify, Deezer en een scala aan andere diensten. De eerste configuratie verloopt via Google Home. Deze app is gratis voor zowel Android als iOS beschikbaar. Als alles eenmaal werkt, kunt u de Assistent – als ie straks Nederlands spreekt – de oren van het hoofd zeuren.

Ruimtevullend

Volgens JBL levert de Link 500 een ruimtevullend geluid, ook in grotere kamers. Het betreft een tweeweg-systeem met een uitgangsvermogen van 4 x 15 Watt. De speaker ondersteunt diverse bestandsformaten voor afspelen: HE-AAC, LC-AAC, MP3, Vorbis, WAV (LPCM), FLAC en Opus. Voor een stabiele draadloze verbinding staat dual band Wifi paraat. In combinatie met andere Chromecast-capabele speakers is verder eenvoudig multiroom op te zetten. De Link 500 gaat voor €399 over de toonbank.

Gerelateerde berichten

logitech-ue-smart-radio

Logitech stopt officieel met Squeezebox

NIEUWS – Het is eerder een gerucht geweest, maar het is nu officieel. Logitech gaat de Squeezebox productlijn beëindigen en verder met de Ultimate Ears-serie. Deze volgen uiteindelijk alle streaming-producten op. Wel bijkomend voordeel: bezitters van de Squeezebox Radio kunnen simpelweg een update doen en zo genieten van de firmware van de Smart Radio. 

Cyrus Streamline

NIEUWS – Cyrus stapt in de streaming wereld! De nieuwe Streamline is een alles-in-één oplossing waarbij Cyrus de behuizing – zoals het merk betaamt – opvallend klein heeft weten te houden. Toch zit er alles in: een streaming client (bedraad en draadloos) een versterker en een internetradio.

Geef een reactie