web analytics

Feliks Audio presenteert instap-hoofdtelefoonversterker

Feliks Audio presenteert de betaalbare Echo hoofdtelefoonversterker

Feliks Audio heeft een wel heel betaalbare hoofdtelefoonversterker – met buizen – uitgebracht. Een echte instapper dus voor een ieder die wel van de buizensound wil genieten, maar niet de hoofdprijs wil neertellen.

Dat een high-end hoofdtelefoonversterker eigenlijk helemaal niet duur hoeft te zijn, bewijst Felix Audio met de gloednieuwe Echo. U betaalt er namelijk naar €369 voor. Voor dat bedrag krijgt u een apparaat met houten afwerking terug en een versterker bestaande uit twee 6N6P’s en twee 6N1P’s. Het frequentiebereik loopt van 15 Hz tot en met 45 kHz, bij een uitgangsvermogen van (maximaal) 350 mW. De THD in 300 Ohm en bij 20 mW uitsturing bedraagt 0,4%. Ook kan de Echo ingezet worden als voorversterker, via RCA (tulp)-aansluitingen koppelt u het apparaat dan aan een eindversterker.

Back to basics

Feliks Audio geft aan dat de optimale impedantie van de gebruikte hoofdtelefoon tussen de 100 en 600 Ohm dient te liggen. Deze ‘back-to-basics’ hoofdtelefoonversterker lijkt ons een uitstekende manier om kennis te maken met de welbekende buizenklank. Als die u bevalt staat niets u in de weg om ook eens te denken aan een buizen-eindversterker. En als u al dat opgewarmde geluid uiteindelijk toch niks vindt, dan is er voor dit bedrag natuurlijk geen man overboord.

Gerelateerde berichten

Dion Audio referentieset

Dion Audio versterkt Alpha Audio!

VIDEO – We hebben in Arnhem bij Dion Audio onze nieuwe referentie voor- en eindversterker opgehaald. Een ST92 en SD60. Een buizen voorversterker en klasse-D voor wat kracht in de eindversterker. Lekker los, neutraal, mild en toch kracht! 

Geef een reactie