CocktailAudio presenteert X45 voorversterker-streamer

in Nieuws (2.915) | Streaming Audio (330) |


De X45 van CocktailAudio

CocktailAudio introduceert weer een fraaie upgrade van een bestaand product. De X45 is een doorontwikkeling van de X40 en stuwt het beproefde CocktailAudio concept naar grotere hoogte.

De nieuwe X45 van CoctailAudio is audiofieler gebouwd dan zijn voorganger X40, gebaseerd op een nieuw en sneller platform en gewapend met een nog groter display. Allereerst is de X45 een ‘normale’ voorversterker waar u ook nog andere geluidsbronnen op kunt aansluiten, zoals een platenspeler, tv en meer. Daarnaast is het een netwerkserver. Er kan een 2.5, 3.5 of SSD harde schijf worden gemonteerd met een maximale grootte van 8TB. Op de harde schijf opgeslagen muziek functioneert als een centrale muziekbibliotheek die u via het thuisnetwerk overal in huis kunt benaderen met andere netwerkproducten. Natuurlijk kunt u gebruikmaken van de ondersteunde streamingdiensten zoals Spotify Connect, Tidal, Qobuz, Deezer en Napster. Voor radio kan gekozen worden uit internet-, FM en DAB+. Vanaf radio en andere aangesloten bronnen zijn ook opnames maken die op de harde schijf worden bewaard. Cd’s kunt u afspelen, maar ook rippen. Daarmee is uw eigen muziekcollectie op de harde schijf kunt te zetten. Van die verzameling zijn desgewenst ook weer cd’s te branden.

Bijzondere D/A converter

De X45 heeft met name wat de D/A-converter betreft een grote upgrade gekregen. Voor de beste audiofiele geluidskwaliteit is er een compleet nieuw DAC-bord voor de X45 ontwikkeld. Voor elk kanaal wordt een aparte mono 32Bit/384kHz ESS ES9018K2M Sabre 32 Reference DAC ingezet, de gepatenteerde Hyperstream DAC. Deze wordt gecombineerd met de meest geavanceerde USB Audio digitale signaalprocessor van dit moment, de XMOS 64bit/1000MIPS 16 Core. Met deze ‘powersets’ aan boord is de X45 een unieke verschijning want naast de kwalitatief hoogwaardige weergavekwaliteit is hij in staat om alle soorten High Resolution muziekbestanden weer te geven, zo laat importeur Servi-Q weten. Daarbij kan niet alleen PCM tot 32Bit/384 kHz worden gedecodeerd, maar ook DSD, DSD 256 (Direct Stream Digital) en DXD (Digital eXtreme Definition). Om het hoogwaardige ontwerp nog meer elan mee te geven zijn er gescheiden voedingen voor de digitale en analoge sectie toegepast en zijn er audiofiele TCXO-oscillators en een hoogwaardige ringkerntrafo ingezet. Op de achterzijde treft u connectoren van passend niveau aan.

MQA en Roon Ready

Tot slot wordt MQA ondersteund en is het apparaat RoonReady. De Cocktails worden continue doorontwikkeld, zo zullen er binnenkort nog weer nieuwe streamingdiensten worden toegevoegd via een gratis en automatische firmware update. De gangbare winkelprijs is €2099,- (leverbaar 2e helft april).

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: