Bang & Olufsen presenteert open source versterker

Met de nieuwe Bang & Olufsen Beocreate 4 voorziet u oude speakers van moderne mogelijkheden

Bang & Olufsen heeft in samenwerking met HifiBerry een open source versterker uitgebracht. In combinatie met een Raspberry Pi maakt u hiermee een draadloze speaker met streamingmogelijkheden van elke ‘vintage’ luidspreker.

Er zijn nog altijd ruim voldoende liefhebbers van oudere speakers. Ook Bang & Olufsen heeft een schare trouwe volgers die soms nog heerlijk klinkende vintage exemplaren in gebruik heeft. Mocht u zelf nog eens setje ongebruikt op zolder hebben staan, dan kunt u ze via de nieuwe Beocreate 4 weer tot leven wekken. De €159 kostende printplaat bevat een 4-kanaals versterker. 2 x 30 Watt en 2 x 60 Watt om precies te zijn. De component is desgewenst zelfstandig als pure versterker inzetbaar. Wilt u meer, dan prikt u de Beocreate 4 op een Raspberry Pi. Dat is een goedkoop (paar tientjes) mini-computertje waarop u allerhande software kunt installeren. Ook beschikt het systeem in de meest recente uitvoering over wifi en Bluetooth.

Potentieel

U snapt het al: door het samenvoegen van beide onderdelen ontstaat een zeer veelzijdig geheel. Oude klassiekers kunnen op die manier voorzien worden van moderne streaming-mogelijkheden. En weer volop voor luisterplezier zorgen. Leuk om te zien dat een grotere naam uit de hifi-wereld toch ook oog blijkt te hebben voor de hobbyisten – sorry: makers – onder zijn klanten. De hardware is verkrijgbaar via HifiBerry en de software bij B&O zelf.

Gerelateerde berichten

Pioneer Micro

Pioneer belooft beter en meer

NIEUWS – Pioneer komt met 2 nieuwe microsystemen die een nog betere weergave combineren met de nieuwste verbindingsmogelijkheden. Dit alles in een verfijnde verpakking, waar een microsysteem immers het bestaansrecht aan ontleent. Beide systemen bestaan uit één centrale (hoofd)unit en twee 2-weg basreflexluidsprekers.

Geef een reactie