Review Sivian Acoustics Elara 72 en Larissa 300B

in Hi-Fi (969) | Reviews (745) | Hifi recensies (336) | Versterkers (105) | Eindversterkers (26) | Voorversterkers (22) |


Sivian Acoustics

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
4990 en 7290 euro

 • Sivian Acoustics Elara 73 en Larissa 300B
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-03-07
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 90%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 100%
 • Weergave
  Schrijver: 85%
 • Prijs
  Schrijver: 90%

Conclusie:

Deze set van Sivian is op meerdere gebieden bijzonder. Allereerst de weergave. Erg open, snel, detailrijk en een prachtige beeldvorming.

Dan de technologie: klasse AC? Wie komt daar nu mee...? Nou: Cock van Vianen. Het resultaat in de Larissa 300B is bijzonder. Dit is een eindversterker die indruk maakt. Wat een kracht en stabiliteit zeg. En geen korrel hoorbaar. Erg knap.

De Elara 72 is gezien de prijs een interessante voortrap. De dac is fraai. Mooi open en soepel. Wel vinden we het klank- en presentatieverschil tussen de dac en de analoge inputs opvallend. Ook zou usb een mooie aanvulling zijn.

Sivian Acoustics… Niet direct het eerste merk waaraan u zult denken bij de aanschaf van een nieuwe pre-amp, dac of eindversterker. Maar goed: wij zouden Alpha Audio niet zijn als we niet ook wat minder bekend terrein verkennen. Welkom bij het Hollandse Sivian Acoustics van Cock van Vianen. We testen de Elara 72 pre-amp/dac en de Larissa 300B eindversterker.

Faserein. Dat is de kern van Sivian Acoustics. We hebben dit al eerder aangehaald in een interview met Cock van Vianen:  de man achter het merk. Alles bij Sivian Audio, of het nu een versterker, dac of speaker is, moet voldoen aan de filosofie dat de fase in tact blijft. Anders is de keten en presentatie niet in balans. Dan verschuiven zaken die nooit meer te repareren zijn.

Naast fase is dynamiek een kernpunt van het merk. Snelheid, dynamiek, energie. Dat maakt volgens Van Vianen de muziek. Zonder deze PRaT zoals de Britten dat zo mooi noemen, is er geen ziel. En wij zijn het daar wel mee eens. Vergelijk een ‘trage’ versterker met een snelle, energieke en u zult merken dat u bij het snelle, energieke model eerder in de muziek raakt dan bij de trage. En wat wilt u? Precies: in de muziek gezogen worden… heerlijk.

Modellen

Even kort door het aanbod van Van Vianen. Sivian Acoustics heeft diverse versterkers en speakers. Zelfs PA-systemen. Wij focussen nu even op de consumenten-lijn.

Er zijn vier versterkers (Larissa) een dac (Edora) een voorversterker (Elara) en diverse speakers: Leda, Galatea, Lysithea, Rhea en Leda-M. Waarbij de laatste twee monitors zijn. Een vrij compleet aanbod dus. Laten we eens gaan kijken naar de Elara 72 en Larissa 300B. Een voortrap – met dac – en stereo eindversterker.

Goed

Zeer snelle en open presentatie

Zeer stabiel (Larissa 300B)

Nette prijs gezien de prestaties

Minder goed

Geen usb op de dac-sectie

Klank en presentatieverschil analoog en digitaal (Elara 72)

 • Goede dag Jaap,

  Allereerst wij zijn de trotse bezitters van de Larissa 300B en de Elara 72 en de vloerstaanders de Leda,s .die in de abony uitvoering zijn gemaakt.

  Ik kan eigelijk wel zeggen en dat zijn het voor mijn ook meubelstukken en muziek instrumenten .
  Er zijn in ons huis diversen versterkers en weergevend aanwezig geweest bv Opera Callas,Audio Physic Avanti,s die werden aangestuurd door een Unison S8 en door de Audio Analogue Maestro .

  Waar zeer zeker niets mis mee was ,altijd van genoten !
  Maar goed als luisteraar bleef ik nog altijd zoeken naar net even iets meer ,totdat ik in Soest kwam en mijn oren werden overdonderd door de dinamiek en zuiverheid van de opgestelde set van Sivian Aucoustics.
  Ik wist het zeker dit moet er komen ,en het staat er nu 9 maanden en ben nog steeds onder de indruk van het meesterwerk van Kock van Vianen.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: