Nieuwe Mytek Liberty DAC bij AudioSense

De nieuwe Mytek Liberty DAC

De nieuwe Mytek Liberty DAC is per direct leverbaar bij AudioSense. Het veelzijdige apparaat is breed inzetbaar en ‘eet’ vrijwel alle digitale audioformaten dat het voor z’n kiezen krijgt.

De Liberty DAC is de nieuwste Mytek PCM / MQA / DSD USB2 DAC voor het afspelen van alle digitale audioformaten, inclusief alle indelingen met hoge resolutie. De DAC beschikt over verschillende digitale ingangen, digitale volumeregeling, ongebalanceerde en gebalanceerde audio uitgangen alsook een hoogwaardige hoofdtelefoonversterker. Ontworpen als het kleine broertje van de Brooklyn DAC, biedt Liberty DAC robuuste prestaties in kleine draagbare 1/3 rack-formaat. Het apparaat is per direct verkrijgbaar bij AudioSense. De Liberty DAC en kost € 995 inclusief BTW.

Specificaties

We zetten voor het gemak alle specificaties van de DAC even voor u op een rijtje.

 • Conversie: tot 384k, 32-bits PCM, native DSD tot DSD256, DXD, 127dB dynamisch bereik
 • MQA Hi-res decoder: gecertificeerde hardware MQA ™ -decoder
 • Digitale ingangen: USB2 Class2 (OSX, Linux zonder stuurprogramma, alle formaten), AES / EBU (PCM tot 192k, tot DSD64 DOP), 2x S / PDIF (PCM tot 192k, tot DSD64 DOP), Toslink / ADAT 2x SPDIF (PCM tot 192k, tot DSD64 DOP)
 • Analoge uitgangen: 1 paar ongebalanceerde RCA, 1 paar balans TRS
 • Hoofdtelefoonversterker: Referentie High Current, High Transient Headphone Amp, 300mA, 3 Watts, enkelvoudige ongebalanceerde hoofdtelefoonaansluiting, 0,1 Ohm uitgangsimpedantie
 • Klokgenerator: Lage ruis met 10ps jitter
 • Firmware: Opwaarderen via USB via Mytek-configuratiescherm
 • Externe voeding / power input: 12 VDC
 • Afmetingen: B x D x H = 140 x 216 x 44 mm
 • Gewicht: 1,5 kg
 • Garantie: 2 jaar

18 reacties

 1. Een DAC die eigenlijk alleen maar bestemd is voor de conversie van digitaal naar analoog, en dus in ieder geval een voorversterker en koptelefoon uitgang ontbeert. Dit noemen ze ook wel een ‘straight’ DAC in het Engels.

 2. Zo voegt de ene dac ontwerper een kleinere dac toe aan zijn assortiment ( jammer dat deze geen geballanceerd uit heeft) en zie ik net dat de metrum musette uit het assortiment is gehaald. .

  1. Gebalanceerd heb je ook niet echt nodig, Pieter. Fabrikanten verzinnen doorgaans van alles om hun veel te hoge prijs te rechtvaardigen. Komt het ze in een bepaalt ontwerp even niet uit, dan laten ze het ook gewoon weer net zo makkelijk weg.. De nieuwe Chord DAC’s beschikken er inmiddels niet meer over. Naar eigen zeggen is dit overbodig geworden met hun technologie. Het is allemaal marketing gedreven handelen.

   1. Niets, maar dergelijke DAC’s heeft Mytek al. En er is, naar mijn mening, meer behoeffe aan pure DAC’s, waarbij al de kwaliteit in de DAC zelf zit, dan in toeters en bellen die de meeste mensen niet nodig hebben. Einversterkers hebben de meeste vaak niet in huis staan, wel geïntegreerde versterkers. Maar goed, het is een trent en als je opnieuw begint zeker een overweging, maar wie begint opnieuw?

     1. Ja, Jaap, dat kan, maar minder is dan toch echt meer., althans in mijn beleving. Wat heb ik aan een niet-functionele knop? Bovendien heb je dan betaald voor iets wat je niet nodig hebt, of je moet op termijn een aparte eindversterker willen hebben.

      1. Tsja… Genoeg keuze. En fabrikanten doen echt wel marktonderzoek. Vergeet ook niet de markt van actieve speakers. Daarbij kost het meer voor een fabrikant om meerdere versies van 1 product te maken.

      2. Ja, Jaap, dat klopt, en dat bedoelde ik ook met marketing gedreven. Maar je ziet nu overwegend DAC’s met voorversterkers, het aantal pure DAC’s is nu veel minder geworden, Naar mien gevoel. Gelukkig heeft Chord dit nu begrepen.

Geef een antwoord