web analytics

Nativ ondersteunt multiroom richting Sonos

De Nativ Vita

Nativ laat weten dat de Nativ Vita highres speler vanaf nu ook streamen naar multiroom-speakers van Sonos ondersteunt. En daarmee is de veelzijdige speler nog weer een stukje veelzijdiger geworden.

De Nativ Vita is een veelzijdige highres muziekspeler voorzien van een aanraakscherm. Niet alleen speelt het apparaat muziek af, maar als u het aansluit op de tv kan het ook films afspelen. Een ingebouwde harde schijf slaat alle media op. U kunt nu muziek rechtstreeks naar een of meer Sonos multiroom-speakers streamen. Of speel muziek van de geïntegreerde diensten Tidal of Spotify. Los van streamen naar de Sonos speakers blijft de ‘oude’ functionaliteit natuurlijk ook bestaan. Daarmee bedoelen we dat de speler eenvoudig aangesloten kan worden op een versterker of audiofiele DAC. daarvoor staan onder meer een S/PDIF- en een AES/EBU-uitgang paraat.

Open

Aardig is dat de Nativ Vita draait op een open platform. Het maakt ‘t eenvoudig voor ontwikkelaars om extra functionaliteit toe te voegen. Een mooie basis dus voor uw huiselijk vertier qua beeld en geluid. De speler kost $1599 zonder ingebouwde harde schijf, voor meerprijzen zijn configuraties met schijf leverbaar. Zelf eentje inbouwen is ook een optie. De harde schijf heeft als voordeel dat u echt al uw media op één centrale plek bewaart.

Gerelateerde berichten

Sonso Play:1

Video Introductie Sonos Play:1

VIDEO – Sonos heeft ons afgelopen dinsdag uitgenodigd om te komen kijken bij de nieuwe Play:1. Natuurlijk slaan we dat niet af! Ook wij zijn uitermate benieuwd naar de kleine mini-Sonos. We hebben de technische uitleg even op video vastgelegd, zodat ook u hiervan iets meekrijgt. 

Alpha Audio in Computer!Totaal

Alpha Audio heeft onlangs zijn medewerking verleend aan Computer!Totaal. In het juli/augustus-nummer van dit bekende ICT-tijdschrift staat een uitgebreid verhaal van acht pagina’s over high-res muziekbestanden. De redactie van het blad heeft voor dit artikel de hulp ingeschakeld van Alpha Audio-eigenaar Jaap Veenstra.

1 reactie

Geef een reactie