web analytics

Nativ ondersteunt multiroom richting Sonos

De Nativ Vita

Nativ laat weten dat de Nativ Vita highres speler vanaf nu ook streamen naar multiroom-speakers van Sonos ondersteunt. En daarmee is de veelzijdige speler nog weer een stukje veelzijdiger geworden.

De Nativ Vita is een veelzijdige highres muziekspeler voorzien van een aanraakscherm. Niet alleen speelt het apparaat muziek af, maar als u het aansluit op de tv kan het ook films afspelen. Een ingebouwde harde schijf slaat alle media op. U kunt nu muziek rechtstreeks naar een of meer Sonos multiroom-speakers streamen. Of speel muziek van de geïntegreerde diensten Tidal of Spotify. Los van streamen naar de Sonos speakers blijft de ‘oude’ functionaliteit natuurlijk ook bestaan. Daarmee bedoelen we dat de speler eenvoudig aangesloten kan worden op een versterker of audiofiele DAC. daarvoor staan onder meer een S/PDIF- en een AES/EBU-uitgang paraat.

Open

Aardig is dat de Nativ Vita draait op een open platform. Het maakt ‘t eenvoudig voor ontwikkelaars om extra functionaliteit toe te voegen. Een mooie basis dus voor uw huiselijk vertier qua beeld en geluid. De speler kost $1599 zonder ingebouwde harde schijf, voor meerprijzen zijn configuraties met schijf leverbaar. Zelf eentje inbouwen is ook een optie. De harde schijf heeft als voordeel dat u echt al uw media op één centrale plek bewaart.

Gerelateerde berichten

IconBIT HDD32L mediaplayer

Mediaplayers zijn inmiddels een bekende bron in de hifi- / videoketen. Deze spelertjes kunnen ? als het goed is ? alle digitale mediabestanden afspelen. Audio, video en foto?s toveren deze kastjes, vaak met behulp van een netwerkaansluiting, zonder problemen de woonkamer in. Alpha Audio test een gloednieuwe speler van van IconBIT.

1 reactie

Geef een reactie