web analytics

Klein maar fijn: de Advance Paris WTX StreamPro

De Advance Paris WTX StreamPro

Dat u voor een uitgebreide streamer niet meteen de hoofdprijs hoeft te betalen bewijst Advance Paris met de veelzijdige WTX-StreamPro. Het kleine kastje bevat verrassend veel mogelijkheden.

Mocht u eens kennis willen maken met de wondere wereld van streaming audio, dan is de Advance Paris WTX-StreamPro een mooi begin. Het apparaatje valt allereerst op door de prijs. Voor slechts €299 mag u het ‘t uwe noemen. En daar krijgt u flink wat streamingmogelijkheden voor terug. Diensten als Tidal, Spotify en Qobuz worden ondersteund. Voor de liefhebbers is voorzien in TuneIn webradio. Maar ook gewoon lokaal streamen van op bijvoorbeeld een NAS bewaarde muziek is geen probleem. Intern wordt de D/A-conversie afgehandeld door een Wolfson WM8740 DAC met een maximale resolutie van 24 bit / 192 kHz. Qua bestandsformaten worden alle bekende zaken als FLAC, WAV, Apple Losless, AAC, WMA en mp3 ondersteund.

Multiroom

U koppelt de WTX StreamPro via draadloos wifi of bekabeld ethernet aan een (thuis)netwerk. Is dat eenmaal geregeld, dan ontstaan er ook multiroom-mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld koppelen met andere netwerk-capabele apparaten van dit merk. De hele streamer wordt via een app bediend, maar ook bediening via de meegeleverde tradtionele IR-afstandsbediening is een optie. Qua aansluitingen treft u aan de achterkant een analoog setje cinch-connectoren aan. Verder staan een coaxiale en optische uitgang paraat. Optioneel is een Bluetooth-module leverbaar, zodat u eenvoudig audio kunt streamen vanaf bijvoorbeeld een tablet of smartphone.

2 reacties

  1. Ik heb de WTX streampro sinds een paar maanden. Het toestel levert inderdaad een goeie geluidskwaliteit en gebruiksgemak voor een lage prijs. Wat ik wel niet lees in deze en andere reviews is dat hun app een probleem heeft voor het streamen van Tidal, Heel veel muziek die op perfect speelt op mijn pc versie is niet te spelen via de wtx streampro- app combinatie. Ik heb hierover vragen gesteld aan Advance en er is mij gemeld dat er aan een nieuwe versie wordt gewerkt. Ik duim dus dat dat in orde komt, maar als je een Tidal gebruiker bent, toch maar even afwachten zou ik zeggen.

Geef een reactie