Klein maar fijn: de Advance Paris WTX StreamPro

in Nieuws (2.788) | Streaming Audio (308) |


De Advance Paris WTX StreamPro

Dat u voor een uitgebreide streamer niet meteen de hoofdprijs hoeft te betalen bewijst Advance Paris met de veelzijdige WTX-StreamPro. Het kleine kastje bevat verrassend veel mogelijkheden.

Mocht u eens kennis willen maken met de wondere wereld van streaming audio, dan is de Advance Paris WTX-StreamPro een mooi begin. Het apparaatje valt allereerst op door de prijs. Voor slechts €299 mag u het ‘t uwe noemen. En daar krijgt u flink wat streamingmogelijkheden voor terug. Diensten als Tidal, Spotify en Qobuz worden ondersteund. Voor de liefhebbers is voorzien in TuneIn webradio. Maar ook gewoon lokaal streamen van op bijvoorbeeld een NAS bewaarde muziek is geen probleem. Intern wordt de D/A-conversie afgehandeld door een Wolfson WM8740 DAC met een maximale resolutie van 24 bit / 192 kHz. Qua bestandsformaten worden alle bekende zaken als FLAC, WAV, Apple Losless, AAC, WMA en mp3 ondersteund.

Multiroom

U koppelt de WTX StreamPro via draadloos wifi of bekabeld ethernet aan een (thuis)netwerk. Is dat eenmaal geregeld, dan ontstaan er ook multiroom-mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld koppelen met andere netwerk-capabele apparaten van dit merk. De hele streamer wordt via een app bediend, maar ook bediening via de meegeleverde tradtionele IR-afstandsbediening is een optie. Qua aansluitingen treft u aan de achterkant een analoog setje cinch-connectoren aan. Verder staan een coaxiale en optische uitgang paraat. Optioneel is een Bluetooth-module leverbaar, zodat u eenvoudig audio kunt streamen vanaf bijvoorbeeld een tablet of smartphone.

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: