Feliks Audio presenteert ‘desktop’ buizenversterker

Het prototype van de nieuwe compacte buizenversterker van Feliks Audio

Het Poolse Feliks Audio heeft een compacte en aantrekkelijk ogende ‘desktop’ buizenversterker aan de wereld getoond. Zonder meer een mooi kunstwerkje om naar te luisteren én kijken.

Buizenversterkers blijven populair, met name vanwege de ‘warme’ klank ten opzichte van versterkers gebaseerd op moderne halfgeleiders. Aan de oostkant van de Europese Unie is het een waar ambacht om dit soort apparaten te bouwen. Het Poolse Feliks Audio toonde een prototype van een compacte buizenbesterker bedoeld als eyecatcher voor op het bureau. Hij is opgebouwd rondom EL84 en EEC88CC buizen en kan zowel hoofdtelefoons als speakers aansturen. De behuizing is afgewerkt met Amerikaans walnotenhout voorzien van pianolak.

Klasse A

De proto-Feliks is een single-ended klasse A-versterker met een vermogen van 2 x 3 Watt. Het frequentiebereik loopt van 25 Hz tot 35 kHz (+/- 3dB) en de THD (totale harmonische vervorming) ligt op 05% bij 0,5 Watt. U kunt er 8 Ohm speakers op aansluiten, of – via de hoofdtelefoonuitgang – een koptelefoon waarvan de impedantie tussen 32 en 300 Ohm mag liggen. Op de site van de fabrikant zijn al orders te plaatsen; de versterker is naar verwachting leverbaar ergens in april of mei. De prijs voor deze handgebouwde versterker valt mee: €1099.

2 reacties

  1. “Zonder meer een mooi kunstwerkje om naar te luisteren én kijken.”

    Hoe weet de schrijver dat het een mooi kunstwerkje is om naar te luisteren?
    Ik begrijp dat er slechts een prototype getoond is.
    Is de schrijver in Polen wezen luisteren naar dat prototype?

    (Ziet er overigens inderdaad prachtig uit)

Geef een antwoord