web analytics

Electrocompaniet brengt nieuwe eindversterker uit

De ECI-6 geïntegreerde versterker van Electrocompaniet

Het Noorse Electrocompaniet presenteert een gloednieuwe eindversterker in de vorm van de ECI-6, een puur analoog apparaat zonder digitale poespas.

De nieuwe geheel analoge ECI-6 geïntegreerde versterker levert een vermogen van 2 x 125 Watt in 8 Ohm. Of 2 x 200 Watt in 4 Ohm. U treft er verder geen digitale opsmuk in aan betreffende streaming modules enzovoort. Volgens de fabrikant is de ECI-6 ten opzichte van zijn voorganger ECI-5 MKII verbeterd. Zo is de voeding aangepakt en ook de voorversterker. Deze voorversterker is een klasse A-exemplaar dat volledig discreet is opgebouwd. Verder werkt de eindversterker met lichte tegenkoppeling die volgens de Noren voor een optimale balans tussen laag-, midden- en hoge tonen zorgt.

Aansluitingen

Qua aansluitingen vindt u aan de achterkant onder meer vier lijningangen. Eentje daarvan is symmetrisch uitgevoerd. Verder een tweetal pre-outs en een symmetrische XLR-uitgang plus een asymmetrische cinch-uitgang. Mocht u dan toch perse digitale snufjes op deze versterker willen implementeren, dan kan dat. Via optionele modules kunt u bijvoorbeeld digitale ingangen toevoegen. Of zelfs een complete streamer. Maar als u dat allemaal al heeft staan in de vorm van losse componenten zit u met de ‘basis’-uitvoering van de ECI-6 goed. Het apparaat kost €3990.

Gerelateerde berichten

AKG K545

IFA 2013: nieuwe hoofdtelefoons van AKG

AKG zet de toon op het gebied van design en innovatie met de introductie van drie nieuwe hoofdtelefoons op de IFA. De uitdrukking ?klein maar fijn? is op het lijf geschreven van de AKG K323 XS in-ear hoofdtelefoon, één van de kleinste en lichtste hoofdtelefoons ter wereld.

Fijne feestdagen!!!

In de periode rondom kerst en de jaarwisseling valt er traditiegetrouw weinig nieuws te ontdekken op het gebied van hifi. Om die reden nemen we in de komende twee weken even gas terug qua nieuwsvoorziening. Vanaf maandag 5 januari leest u op Alpha Audio weer de laatste weetjes uit de internationale hifi-industrie.

5 reacties

  1. Ja Ronald, zo willen we het zien; in de basis analoog en digitaal koop je er desgewenst bij. Echter, een Yamaha A-S3000, of beter nog, een Accuphase, zou me nog .meer aanspreken als ik zo diep in de buidel zou moeten tasten, maar goed, hij zal ongetwijfeld heel goed zijn, dit merk kennende.

Geef een reactie