AVM presenteert nieuwe platenspelers

De AVM Evolution 5.3

Het Duitse AVM presenteert een tweetal nieuwe platenspelers met een op z’n zachtst gezegd tamelijk opvallend uiterlijk. U moet ervan houden, maar dan hebt u ook wat bijzonders.

AVM presenteerde als eerste de Evolution 5.3. Het apparaat is met twee motoren uitgerust en een voorzien van een stevige 60 millimeter dikke basis. Bijzonder is het uit de kluiten gewassen draaiplateau, dat – mocht u daar behoefte aan hebben – blauw opgelicht kan worden. Standaard wordt de speler geleverd met een 10 inch toonarm van hetzelfde merk; een element moet u er zelf nog los bijkopen. Wel krijgt u er een opklapbaar deksel van acryl bij. En natuurlijk de bijbehorende externe netvoeding met ‘Look forward’ servo-aansturing. U kunt kiezen uit de kleuren zilver of zwart en u betaalt voor het geheel €4990. Waarbij u dan zoals gezegd zelf nog voor een element dient te zorgen.

AVM R30

De andere nieuweling van AVM is de R30. Deze beschikt voor de aandrijving over een enkele motor en het betreft een snaar-aangedreven exemplaar. Het loopwerk is verend opgehangen en bij dit model krijgt u er niet alleen een toonarm maar ook een element bij. Klaar om direct te gebruiken dus. Wederom inclusief acryl stofkap en inschakelbare blauwe verlichting voor de draaitafel. De R30 kost net weer wat minder dan de andere nieuweling: €2990. Beide spelers zijn leverbaar vanaf mei dit jaar.

Gerelateerde berichten

Yamaha MusicCast

Yamaha blaast MusicCast multiroom-systeem nieuw leven in

In 2003 kwam Yamaha al eens met een multiroom-systeem op de proppen. Twaalf jaar na dato komt de Japanse fabrikant met een gloednieuwe MusicCast-generatie, al is het productassortiment niet bepaald gesloten. Alle moderne Yamaha AV-producten ondersteunen namelijk MultiCast. Momenteel zijn al 23 producten uitgerust met deze multiroom-technologie.

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Impressie Mutec REF 10 klok

Impressie Mutec REF 10 klok