web analytics

RME Audio presenteert ADI-2 DAC voor studio en thuis

RME Audio presenteert de ADI-2 DAC

RME Audio is vooral bekend als fabrikant van studioapparatuur, maar dat wil niet zeggen dat er ook alleraardigste dingen voor thuisgebruik in het assortiment te vinden zijn.

De nieuwe ADI-2 DAC van RME Audio is een DAC-hoofdtelefoonversterker die naadloos in een studio past. Maar ook prima thuis inzetbaar is, al was het maar omdat de prijs van €999 best te overzien is. U haalt hiermee een zeer breed inzetbare D/A converter in huis, waarin onder meer reference-DAC’s zijn verwerkt. Via USB is een samplerate tot maximaal 768 kHz haalbaar, terwijl ook DSD en Direct DSD worden ondersteund. Aardig is de USB Recording-functie. Hiermee zijn SPDIF-signalen eenvoudig over te hevelen naar bijvoorbeeld de computer. Ook fungeert het appraat daarmee als een tweekanaals audio-interface.

Aansluitingen

Qua aansluitingen kunt u – zoals bij veel studio-apparatuur – alle kanten op met de ADI-2. Kies uit bijvoorbeeld een stereo XLR-uitgang, of een SPDIF/ADAT ingang. Een nauwkeurige klok staat garant voor jitterarm werken. Via de DSP krijgt u de beschikking over onder meer een 5-bands parametrische equalizer, laag-hoog-regeling en desgewenst loudness-regeling voor de analoge uitgang. Het apparaat is vanaf deze maand verkrijgbaar. Overigens gepresenteerd ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan van de Duitse fabrikant.

Gerelateerde berichten

5 reacties

Geef een reactie