web analytics

Nieuw ontwerp Amphion Helium en Argon

Amphion herontwerpt Amphion Helium en Argon

Het Finse Amphion heeft de Helium en Argon boekenplankspeakers qua design onder handen genomen. De ‘nieuwelingen’ houden hetzelfde prijskaartje.

De Helium410, Helium510, Argon0 en Argon1 boekenplankspeakers van Amphion zijn eens kritisch tegen het licht gehouden door de fabrikant. Terug van de tekentafel zijn nieuw ontworpen versies ontstaan. Meest opvallende detail is dat de basreflex-pijp nu direct achter de woofer is geplaatst. Volgens de fabrikant levert dat een betere basrespons en helderder middentonen op. Verder zijn de Helium410 en 510 van een nieuwe tweeter voorzien. Deze moeten voor een schoner en breder luisterbereik zorgen dan de voorgangers. En daarmee garant staan voor een ‘3D’-geluidservaring in de hele kamer, ook bij een stereo-opstelling.

Rooster

Tot slot is het rooster van de Helium410 en de Argon0 desktopspeaker aangepast aan de rest van de Amphion-modellen. Alle herontworpen speakers zijn al verkrijgbaar. Aardig detail: de prijs is ten opzichte van de ‘oude’ voorgangers niet gewijzigd. Altijd prettig natuurlijk. Ook aardig is dat bijvoorbeeld de Helium410 (zie afbeelding) in verschillende kleurschakeringen verkrijgbaar is. Zo haalt u speakers in huis die perfect bij uw interieur passen. Het is in ieder geval weer eens iets heel anders dan het standaard grijs/zwart wat we maar al te vaak zien bij high (en low…) end luidsprekers.

Gerelateerde berichten

Orbitsound SB60

Orbitsound-audiosystemen verkrijgbaar

De audiosystemen van het Britse Orbitsound, de ‘M’-serie met Bluetooth en de SB60 Soundbase, zijn verkrijgbaar in Nederland. De speciaal ontwikkelde airSOUNDTM-technologie, die ten grondslag ligt aan de SB60 Soundbase en de ‘M’-serie, moet bij zowel lage als hoge volumes voor een gedetailleerd geluid zorgen, waar u zich als luisteraar ook bevindt ten opzichte van […]

Geef een reactie