web analytics

Metaxas & Sins werken aan GQT draagbare taperecorder

De Metaxas & Sins GQT taperecorder

Analoog lijkt het momenteel helemaal te zijn voor een groepje liefhebbers en Metaxas & Sins gaan ook een graantje meepikken met de komende GQT taperecorder.

De tijd van de taperecorder – en daarmee bedoelen we de echte reel-to-reel bandrecorders – waren lang dé apparaten om uitstekende opnamen mee te maken. Inmiddels is dit opnamemiddel in de professionele en thuiswereld volledig verdrongen door digitale recorders. Niet verwonderlijk, want last van ruis, versleten tapes, snelheidsafwijkingen, kopafregeling enzovoorts heb je dan nauwelijks tot niet mee te maken. Toch is er nog altijd een groepje ‘fanaten’ dat zweert bij een bandrecorder. Ook Metaxas & Sins valt onder de noemer liefhebbers. Of misschien beter: extreme liefhebber. Kostas Metaxas – artiest en opnametechnicus – is druk doende een legendarische portable bandrecorder te ontwikkelen. Gebaseerd op een al even legendarisch voorbeeld uit het verleden: de Zwitserse Stellavox. De nieuwe GQT is een hommage aan deze recorder die ook veel kenmerken van het origineel bevat.

Vormgeving

Zoals van het merk te verwachten is de vormgeving iets heel bijzonders. Alleen daarom zal het apparaat – in de niet zo verre toekomst in een kleine oplage geproduceerd – erg gewild zijn. Bijzonder is ook dat er geen enkele processor of zelfs digitale logica in de GQT aanwezig is. Alles is analoog en mechanisch van aard. Zelfs IC’s ontbreken, de ontwerper heeft uit volle overtuiging gekozen voor losse transistoren. Kortom: een heel bijzonder apparaat voor de echte freak.

Gerelateerde berichten

Win een Purecable nanoHQ

Dat bekabeling een hoorbaar verschil brengt is voor ons geen geheim. Elke schakel in een set zorgt voor een hoorbare verandering. WIlt u dat zelf eens ervaren? Of bent u toe aan een upgrade? Dan is dit uw kans, want we mogen van Purecable de NanoHQ weggeven. Een setje van 2,5 meter (per kant) en […]

3 reacties

    1. Voor zover ik ergens anders gelezen had is het ‘draagbare’ om hem ook in te kunnen zetten voor opnames op locatie. Wel mooi dat de oude glorie tijd herleefd en een hoop lef om dit op de markt te durven brengen.

Geef een reactie