Meer over nieuwe Marantz ND8006 netwerk-cd-speler

De nieuwe Marantz ND8006

Marantz lanceert de ND8006 netwerk muziek-/cd-speler: een volledig digitale muziekspeler met DAC-modus en HEOS-ondersteuning.

We kondigden de nieuwste telg van Marantz al begin december aan. Inmiddels is meer gedetailleerde informatie beschikbaar die we u niet willen onthouden. De ND8006 is volgens de fabrikant ‘een compromisloze, hoogwaardige allrounder die het afspelen van cd’s, netwerk-/internetstreaming, externe DAC-functionaliteit en HEOS-ondersteuning combineert. Het nieuwe model is gebouwd in de fabriek in Shirakawa, Japan en valt uitstekend te combineren met de onlangs geïntroduceerde PM8006 geïntegreerde versterker. Marantz heeft zich laten leiden door de brede ervaring van het team op het gebied van hoogwaardige digitale technologieën’.

CD

De ND8006 voldoet aan alle eisen van de hedendaagse digitale muziekluisteraar door functies te combineren waar normaal twee of drie verschillende audiocomponenten voor nodig zijn, zo meldt Marantz. Het model is gebaseerd op de succesvolle NA8005- en SA8005-modellen, maar de eigenschappen en het audio-ontwerp zijn helemaal opnieuw uitgedacht. Het biedt een combinatie van een cd-speler en een ingang voor digitale bronnen. Hierdoor is het mogelijk om af te spelen vanaf een thuisnetwerk, lokale USB-opslag en online bronnen zoals streamingdiensten en internetradio. Met behulp van HEOS-ondersteuning en de DAC-functionaliteit kan er direct verbinding worden gemaakt met computers en andere apparaten. Hij is ook toekomstbestendig met ondersteuning voor bestandsformaten tot wel 11.2 MHz quad-DSD en 384kHz/32-bit PCM, en biedt daarbij ook functies zoals Apple AirPlay en Bluetooth om muziek vanaf draagbare apparaten af te spelen.

ND8006: De volledig digitale muziekspeler

De fabrikant omschrijft de ND8006 als simpelweg ‘de volledig digitale muziekspeler’; het enige audiocomponent dat u nodig heeft voor al uw huidige en toekomstige luisterbehoeften. Of u al uw muziek nu op cd heeft staan, naar een NAS-schijf of computer heeft geript of de voorkeur geeft aan luisteren via Amazon Prime Music, Deezer Premium+, Spotify Connect of Tidal, de ND8006 kan er allemaal mee overweg. Hij kan worden gebruikt in combinatie met een traditionele versterker via een toegewijd uitgangsniveau of direct worden gekoppeld aan een eindversterker, luidsprekers of een actieve luidspreker, dankzij de ingebouwde digitale voorversterkerfuncties bij de variabele contactdozen. Bovendien zorgt de HEOS-integratie ervoor dat de muziek overal in huis te horen is; u hoeft alleen nog maar HEOS-luidsprekers toe te voegen om overal in huis een multiroomsysteem te creëren, compleet met eenvoudige bediening via een app.

Sabre DAC

Het apparaat biedt de ‘legendarische geluidskwaliteit van Marantz’ met het huiseigen muzikale digitale filtersysteem en een audiofiele ESS9016 Sabre DAC met dubbele kristalklok voor een accurate verwerking van alle digitale signalen. Een ruisonderdrukkingscircuit op de USB-type-B ‘computeraudio’-ingangen en digitale audio-ingangen, twee optische en één coaxiale, gaat storing van gekoppelde componenten tegen voor signaalzuiverheid. Het analoge circuit maakt gebruik van zorgvuldig geselecteerde componenten en de bekende Marantz Hyper Dynamic Amplifier Modules (HDAM) terwijl een afgeschermde ringkerntransformer het interne geluid beperkt.

Wifi en ethernet

Wifi-verbinding via Ethernet en dual-band (2.4/5GHz) zijn beide mogelijk en zelfs aan de luisteraars met een hoofdtelefoon is gedacht: De ND8006 heeft een hoofdtelefoonversterker die gebruik maakt van geheel discrete componenten, inclusief dezelfde HDAM-S2-technologie als de belangrijkste audiocircuits en instelbare gevoeligheid voor een breed scala aan hoofdtelefoons. Een ‘H/P OFF’-modus zorgt voor het best mogelijke geluid als de hoofdtelefoontrap niet nodig is. Dezelfde ON/OFF-optie is beschikbaar voor de geïntegreerde Bluetooth- en wifi-functionaliteit.

Combineren

De ND8006 valt volgens de fabrikant uitstekend te combineren met de onlangs geïntroduceerde, zuiver analoge geïntegreerde versterker PM8006. Deze is voorzien van de nieuw ontwikkelde Marantz Musical Phono EQ trap. Het nieuwe duo combineert het beste van zowel de digitale en analoge werelden en ‘is daarmee de droom van iedere audio-liefhebber, ongeacht zijn muziekbron’. De nieuwe afstandsbediening die bij ieder model wordt geleverd, maakt het plaatje compleet. Hiermee kunt u zowel de ND8006 als de PM8006 bedienen. Leverbaar in de kleuren zwart of zilver-goud. De PM8006 wordt op dit moment uitgeleverd en de ND8006 zal vanaf januari 2018 (deze maand dus) verkrijgbaar zijn voor €1.199.

Belangrijkste kenmerken

De belangrijkste kenmerken zoals aangeleverd door de fabrikant van de ND8006 tot slot nog even op een rijtje.

 • Hoogwaardige afspeelkwaliteit van CD, CD-R/RW (MP3/WMA)
 • De beste kwaliteit van uw geliefde zilveren schijven
 • Audiofiele 192 kHz/32-bits D/A conversie (ESS9016) en dubbele kristalklok
 • Meest accurate conversie en geluidskwaliteit van alle bronnen
 • Door Marantz ontwikkelde HDAM-SA2-circuits
 • Breder dynamisch bereik met lagere vervorming voor de analoge uitgangstrap
 • Volledig gescheiden hoofdtelefoonversterker met HDAM-SA2 en versterkingsafstelling
 • Hoge geluidskwaliteit, zelfs via moeilijke hoofdtelefoons
 • Dubbel afgeschermde ringtransformator, dubbelgelaagde bodemplaat en massieve voetjes
 • Storing wordt buitengesloten voor helder geluid
 • Ingebouwde wifi met 2,4 GHz/5 GHz dual-bandondersteuning
 • Betere netwerkstabiliteit, vooral in woningen waar veelvuldig gebruikgemaakt wordt van wifi
 • Ingebouwde HEOS draadloze multiroom-audiotechnologie
 • Prettige multiroomaudio in combinatie met andere HEOS-producten, per app te bedienen
 • AirPlay, Bluetooth, internetradio, Spotify Connect, Amazon Music, Tidal, Deezer en meer
 • Toegang tot vrijwel onbeperkt aantal online muziekbronnen (indien beschikbaar)
 • 2x optische/coaxiale en USB-type-B digitale ingangen met ruisonderdrukkingscircuit
 • Beste kwaliteit van hoge resolutie-bestanden tot wel 32 kHz/384-bits en DSD 11.2MHz
 • Ondersteunt de weergave van WAV-, MP3-, AAC-, WMA-, FLAC- en ALAC-bestanden via USB-apparaten
 • Geeft de populairste digitale mediabestanden weer, inclusief hoge resolutie
 • 1x optische en coaxiale digitale uitgangen; variabele en vaste RCA analoge uitgangen; RS-232
 • Meerdere uitgangen en standaard installatiemogelijkheden
 • Verkrijgbaar in zwart en zilver-goud
 • Uitstekend te combineren met de PM8006 van Marantz

8 reacties

  1. Hallo mensen,

   Ja ik mis ook MQA in Tidal. Is dat wel zo belangrijk ? Ik lees in een ander artikel van niet en dat het zogezegd “fake” is. Is MQA iets dat later nog bij verbeterde firmware van de Marantz ND8006 voor Tidal kan worden aangepast?

   Groet Paris

   1. MQA is niet fake… het is wel degelijk beter dan cd-kwaliteit. Echter is het geen lossless high-res… MQA kan via software of hardware worden geïmplementeerd. Het is aan de fabrikant om het toe te voegen.

 1. Sterker nog, mijn mac mini heeft mijn cd collectie doen verhuizen in dozen naar de zolder.
  De LP’s had ik op de zolder, en die staan nu in mijn muziekkamer.
  De cd speler heb ik afgesloten, en staat kapot op zolder. Mischien ga ik die nog eens repareren. Uns kijken of ik een ander loopwerk goedkoop ergens uit kan halen.

 2. FrBlack11 Dank je. Had ik natuurlijk zelf ook even moeten kijken. Ik heb nu een UD7007 allesspeler van Marantz, maar de streamingfuncties zijn minimaal. Ik gebruik een mac-mini om mijn digitaal opgeslagen muziek af te spelen. Mooier zou zijn dat een Marantz apparaat alles zou kunnen afspelen zoals de nieuwe ND8006, maar ik bezit nogal wat superaudio cd’s. Jammer dat Marantz nu alleen cd-mogelijkheid biedt in combinatie met de netwerkspeler.

  1. DrevanHoof,

   Ik heb nog even gekeken op de website van Marantz en als ik nogmaals naar de kruisjes en v-tjes kijk blijkt hij inderdaad geen SACD af te spelen, wel jammer, lijkt mij wel een mooi apparaat en ben ook benieuwd naar de testen die gaan verschijnen.

Geef een antwoord