Magico A3 – kwaliteit voor een (veel) lagere prijs!

De Magico A3

Na jarenlang experimenteren en testen van verschillende methoden is Magico erin geslaagd om de prijs-kwaliteit-verhouding wel heel erg op scherp te stellen.

In het aluminium van iedere Magico luidspreker is een subtiele maar toch permanent aangebrachte letter ‘M’ zichtbaar. Voor de trotse eigenaar het symbool van compromisloos kwaliteitsstreven waarbij enkel het beste goed genoeg is. Helaas hangt hier ook een overeenkomstig hoog prijskaartje aan waardoor deze producten voor slechts een kleine groep consumenten is weggelegd. Hier komt nu verandering in. Want na jarenlange experimenteren en het testen van verschillende methoden om de kosten te verlagen, is Magico eindelijk in zijn lang gekoesterde wens geslaagd. Namelijk het ontwikkelen van een serie modellen die de typerende merkeigenschappen met een bijna revolutionair lager prijskaartje weten te combineren!

A3

Als eerste is het vanaf februari 2018 de beurt aan de vloerstaande A3. Een model wat ondanks zijn opmerkelijk scherpe prijs, wel net als zijn duurdere broers volledig uit vliegtuigaluminium wordt vervaardigd. De A3 heeft daarbij door zijn traditionele rechthoekige voorkomen, visueel meer weg van de kostbare state-of-the-art Q-modellen dan het gebogener en ronde voorkomen van de S-serie. De buitenzijde beschikt nu voor het eerst over een heel chique geanodiseerd geborsteld oppervlak, wat fraai en verfrissend oogt.

Onder de motorkap

Ook onderhuids beschikt deze A3 – net als alle andere Magico modellen – over een ware tour-the-force aan vernuftige ontwerpdetails. Feitelijk lijkt het nog het meest op een vereenvoudigd Q-serie ontwerp, waarbij de zeer solide 50 kilo wegende gesloten kast over een viertal luidsprekerunits beschikt die technologisch net wat minder vergaand geavanceerd als de duurdere modellen zijn uitgevoerd. Zo is de A3 voorzien van een 28 mm beryllium-tweeter die geënt is op het platform van de prestigieuze M-Project, maar bewust niet van een kostbare diamantcoating is voorzien. De 15 cm middentoner en twee 17,78 cm woofers zijn verder voorzien van neodymium magneten, titaniumdraad voor de spreekspoelen en bezitten Magico-typisch over het geavanceerde conusmateriaal Nano Tec Grafeen.

Breedbandig

Dit alles resulteert in een slanke zuil van 112 cm hoog, 23 cm breed en 27 cm diep en een frequentiebereik wat start bij een laag 22 Hz en doorloopt tot 50 kHz. Het rendement bedraagt tenslotte een goed bruikbare 88 dB bij een nominale impedantie van 4 Ohm, waardoor deze weergevers met zo’n beetje iedere stabiele kwaliteitsversterker vanaf zo’n 50 watt goed kunnen worden aangestuurd.

De verkoopprijs bedraagt € 11.750,- per paar. Meer informatie bij Symphony Audio Import ([email protected])

9 reacties

 1. Wanneer komt Fischer & Fischer eens aan de beurt?
  Zou momenteel de best klinkende luidspreker zijn in Europa?
  En een veel betere prijs dan 10750€,,
  In Nederland blijkbaar niet gekend, trouwens een Duitse luidspreker.

 2. Luidsprekers zijn uiteindelijk de bronnen waarmee de muziek hoorbaar wordt. Investeren in goed luidsprekers is verstandig. Wel kunnen goedkope luidsprekers ook erg goed zijn, mits het je geluid is.

  Wat belangrijk is is de electronica in de luidspreker, de drivers, het ontwerp. De luidsprekerkasten hoeven niet van goud te zijn,
  Bij mijn luidsprekers is bezuinigd op de aansluitklemmen, dus het is niet altijd handig als een luidsprekerbouwer goedkope aansluitklemmen gebruikt.

  1. Niet helemaal mee eens. Als de kast resoneert krijg je bijgeluiden. Als de units aan alle kanten ‘vervormen’ krijg je… vervorming. Als het filter niet degelijk in elkaar steekt… faseproblemen (en meer). Kortom: alles moet wel een beetje kloppen. Daarom is het ook zo lastig om een goede speaker te bouwen.

  1. Iemand met goeie oren en houdt van muziek heeft hier veel voor over. Sommige muzikanten spelen op een geleende viool, de hier genoemde https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Antonio_Stradivari prijs is niet overdreven. Ik hoor op mijn installatie het verschil tussen bijvoorbeeld een Bosendorfer of Steinway. Maar wat vooral niet vergeten moet worden, een High End luidspreker is duidelijk met de plaatsing van de muzikanten. Er zijn maar weinig mensen die dit hebben kunnen horen. Omdat niet alleen de speakers maar ook de rest High End moet zijn, soms wordt dan ook het belangrijkste punt vergeten, plaats luidsprekerboxen en de akoestiek. Als aan deze voorwaarden is voldaan, dan heb je dit er wel voor over.

Geef een antwoord