web analytics

De Aida 2: ultieme high end speaker van Sonus Faber

De Aida 2 van Sonus Faber

Sonus Faber heeft zijn vlaggenschip speaker in de vorm van de Aida nog eens onder de loep genomen en verbeterd. Het resultaat is de Aida 2, voor de echte fanaten.

De Aida 2 van Sonus Faber is een evolutie vanuit de zes jaar geleden uitgebrachte originele Aida luidspreker. Optisch is er eigenlijk geen verschil tussen beide versies te zien, maar er is natuurlijk wel het een en ander gewijzigd. Nieuw is bijvoorbeeld de 3- en 2/3-weg opbouw. Daarbij zorgt ‘Stealth Ulra ex’ voor meer ademruimte in het laagtonenbereik. De techniek zorgt voor minimalisering van vervorming in het basreflexkanaal, dus dat is alvast mooi meegenomen. Een scala aan technieken – afkomstig uit de oorspronkelijke Aida – is wederom ingezet. Denk aan zaken als het ‘Anima-Legata’-systeem en de ‘Tuned Mass Dampers’. Verbeterd is de ‘Bow spring’-ophanging die het ‘Zero Vibration Transmission System’ bevat, waarvan akte. Al dit moois is bedoeld om zowel speaker als omgeving te vrijwaren van ongewenste resonantie en trillingen.

Nieuwe drivers

Alle drivers in de nieuwe Aida 2 zijn vervangen. We hebben het dan over een nieuwe tweeter (H28 XTR-04), een M18 XTR-04 middentoner en nieuw ontwikkelde woofers in de vorm van de W22 XTR-12. Deze is voorzien van onder meer een nanokoolstof sandwich-conus. Het frequentiebereik van de Aida 2 loopt van 18 Hz tot 35.000 Hz. Overgangsfrequenties zijn 55 Hz, 150 Hz, 200 Hz en 3000 Hz. De impedantie bedraagt 4 Ohm en u kunt de speaker aansturen met een vermogen dat ligt tussen 100 Watt en 1000 Watt. O ja, blijft over de prijs. Die is wat aan de hoge kant: €99.990 Euro. Wel per paar gelukkig. Meer informatie bij de fabrikant.

Gerelateerde berichten

Tingsha Audio

Zomers voordeel bij TingshaAudio

NIEUWS – TingshaAudio Special Audio Import heeft een swingende zomeractie in de vorm van het TINGSHA-Acoustic-pack. Het wel zeer ruim uitgevoerde Acoustic-pack is van toepassing op iedere bestelling van een paar M1i of M3MkIII TransmissionAudio ODR speakers. Hieronder treft u alle ins & outs.

PS4

PlayStation 4 zes miljoen keer verkocht

De concurrentiestrijd tussen Sony’s PlayStation 4 (PS4) en Microsofts Xbox One lijkt voorlopig beslist. Eerstgenoemde vloog namelijk in de afgelopen vier maanden maar liefst zes miljoen keer over de toonbank. De Xbox One doet het met drie miljoen verkochte exemplaren wereldwijd een stuk slechter. 

2 reacties

Geef een reactie