web analytics

AE presenteert nieuwe 300 Serie speakers

De nieuwe AE300

Van fabrikant AE heeft een nieuwe serie – de 300 – speakers het daglicht gezien. Kies uit een boekenplankspeaker of een vloerstaande zuil.

Importeur Viertron laat weten dat de Britse luidsprekerfabrikant Acoustic Energy een nieuwe serie luidsprekers heeft uitgebracht. Bestaande uit een boekenplankspeaker (bedoeld voor op een statief) en een zuil. De fabrikant heeft zichzelf overigens opnieuw uitgevonden. Na een management buy-out afgelopen voorjaar heeft het bedrijf zich herpakt en de resultaten hiervan zijn verbluffend, zo meldt de importeur: ‘De nieuwe geïntroduceerde 300 serie zijn complete hifi luidsprekers met een fantastische prijs/kwaliteitsverhouding. Ze worden alom geprezen en dat is terug te zien aan de vele toebedeelde internationale prijzen. U snapt dat het bedrijf terug van weg geweest is’.

AE300

De AE300 is de compacte set van de serie. U mag hem op een statief plaatsen, waardoor hij overal in de kamer een plekje kan vinden. Hij beschikt over een 130 mm midden-lagetonen driver en een 28 mm aluminium tweeter. De kast is gemaakt van 18 mm dik MDF met een hoge dichtheid. Het frequentiebereik loopt van 45 Hz tot 30 kHz. De speakers verwerken een maximaal vermogen van 100 Watt.

AE309

Bent u op zoek naar een vloerstaander, dan is de AE309 een optie. De zuilen beschikken over twee 130 mm lage- en middentoners voorzien van een gloednieuwe aluminium sandwich-conus. Verder treft u er een 28 mm aluminium tweeter in aan. Het frequentiebereik loopt van 38 Hz tot 30 kHz. U mag ze met een maximaal vermogen van 175 Watt aansturen.

Gerelateerde berichten

Spotify

Universal wil meer beperkingen gratis Spotify-account

Universal is niet blij met de mogelijkheden die Spotify aan gratis abonnees biedt. Het wereldberoemde platenlabel zou tijdens licentiebesprekingen met het Zweedse bedrijf aangedrongen hebben op diverse wijzigingen. Anonieme bronnen hebben dat aan het Britse dagblad Financial Times laten weten.

2 reacties

Geef een reactie