Streaming audio en netwerk workshop bij ATV

Netwerkkabels Audioquest

Op 9 december is er een Streaming Audio en Netwerk workshop bij Audio TV Centrum in Eindhoven. Behalve DALI, Bluesound en NAD zijn ook wij van de partij om alles te vertellen rondom netwerken en streaming audio. We gaan in op hoe u het beste een netwerk kunt opzetten voor streaming audio én gaan in op de laatste trends. 

Tijdens de dag houden we drie sessies:

  • 11:00 – 12:00
  • 13:00 – 14:00
  • 15:00 – 16:00

Tussendoor is natuurlijk ruimte om vragen te stellen.

Het netwerk

Het netwerk is de basis van een streaming audio systeem. Echter bent u – helaas – niet gewoon klaar met een routertje van de provider. Streaming audio vereist iets meer ‘tweaking’ om goed te functioneren. Daarbij is er natuurlijk keuze tussen wifi, bekabeld, homeplug… moka… etc. Wat is nou de beste manier? En waarom?

Tevens gaan we in op de diensten die en file formats. Welke dienst kan wat? En wat zijn nu die bestandsformaten? MQA? FLAC? WAV? OggVorbis? MP3? We leggen het allemaal uit.

Inschrijven

Meldt u aan via deze link. Dan weten we hoeveel mensen er komen en kunnen we daar rekening mee houden met de sessies.

Gerelateerde berichten

Audioengine D1 usb dac voorzijde

Video Audioengine D1 usb dac

VIDEO – We hebben van hifi123 een tweetal producten binnen gekregen: de Audioengine D1 dac en een wireless audio transmitter. De D1 dac is een heerlijk klein dacje van 150 euro. De draadloze audio transmitter – de Audioengine W3 – is een klein, eenvoudig kitje om draadloos audio te versturen. Wij bekijken ze alvast in een […]

Geef een reactie