Roberts Radio presenteert portable Play M5

De nieuwe Roberts Play M5

Het blijven toch altijd weer leuke dingen, portable radio’s. Zoals deze nieuwe Play M5 van Roberts die zowel FM als DAB+ ontvangt

Leuk of niet, maar aan DAB(+) lijkt niet meer te ontkomen. We kunnen natuurlijk een lange discussie over de geluidskwaliteit gaan voeren. Maar als digitale radio door de overheid wordt ‘doorgedrukt’ heeft dat weinig zin. Dan is het beter om te kijken wat er zoal aan leuks te vinden is aan ontvangers voor deze vorm van radio. De nieuwe Play M5 van Roberts bijvoorbeeld. Ze ogen als klassieke portable radio’s, maar het kleuren LCD-display verraad dat hij wat meer onder de motorkap herbergt. Zoals naast een FM-tuner ook een DAB+ tuner. Daarbij kunnen eventuele graphics die een zender meestuurt full screen bekeken worden.

Thuis of onderweg

De radio kan zowel op een netadapter als op batterijen spelen. Omdat voorzien is in een wekfunctie doen ze het bijvoorbeeld uitstekend op de slaapkamer. De radio’s van dit merk staan bekend om hun prima geluid, dus dat zal ook met deze exemplaren wel snor zitten. De prijs valt – voor een fatsoenlijke DAB+-radio – mee: €99. Naast zwart zijn nog drie andere kleuren beschikbaar. Ook nieuw van Roberts is de vergelijkbare Play M4, die u exact hetzelfde bedrag kost. De verschillen zijn ons – behalve de kleur – niet helemaal duidelijk. Op de site van de fabrikant was op moment van schrijven alleen de M5 bekend. Even afwachten dus of het alleen een kleurverschil is, of dat er meer achter zit.

5 reacties

  1. Geinig dingetje, dat radiootje. Vaak zit er op dit soort radiootjes een hoofdtelefoonuitgang waarmee je stereo kunt luisteren in (meestal) zeer acceptabele kwaliteit. Dit soort spul een Mickey Mouse Radio noemen is tekort door de bocht. Juist leuk dat ook dit soort zaken hier de revue passeren: ik ben het met Geoffrey eens dit high-end niet door het hele huis hoeft en dit is ook een leuk dingetje om aan bv. aan je kinderen te geven. Puntje van kritiek: het artikel mag best wat uitgebreider. Zit er bv. een hoofdtelefoonaansluiting op, wat voor batterijen gaan er in, heeft ie RDS etc. Blijf vooral ook dit soort spulletjes beschrijven, juist goed voor de geloofwaardigheid!

  2. Beste Jaap en Ronald, begrijp me goed, jullie doen een top-job!!!! Ik weet alleen niet of hifi en high-end liefhebbers op dit verhalen van dit soort produkten zitten te wachten, is misschien een andere doelgroep lezers??? maar ik kan het mishebben natuurlijk!!

  3. Met alle respect, maar als je niets te schrijven hebt, schrijf dan niets ipv een dom verhaaltje over een Mickey Mouse radiootje. Is niet goed voor de geloofwaardigheid van jullie site!!!

    1. Beste Molenaar (Jurgen),

      Is het nodig onze trouwe nieuwsschrijver zo te woord te staan? Je hoeft het niet te lezen. En er zijn genoeg mensen die wel zo’n radio willen hebben. Daarbij: het NOS- of RTL-journaal heeft ook items die ik niet interessant vind. Dat het er staat, wil niet zeggen dat je er op hoeft te klikken toch?

Geef een antwoord