Review HEOS AVR streamer – surround receiver

in Reviews (747) | AV Reviews (33) | AV Receivers (6) | Streaming Audio Reviews (113) | Multiroom Audio (49) |


HEOS AVR

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
799

 • HEOS AVR
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-12-11
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 80%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 100%
 • App
  Schrijver: 35%
 • Prijs
  Schrijver: 85%

Conclusie:

De HEOS AVR is een interessante alleskunner. Het is een soort AV-receiver 2.0... want het is naast een AV-receiver ook een multiroom audiosysteem en een schakelhub. En dat doet het prima. Het enige punt van kritiek is de App. Die kan en moet gewoon beter, want hij werkt gewoon niet intuïtief. De concurrentie is HEOS hier echt ruim voorbij.

Afgezien van de App werkt het appraat feilloos en is de klank gewoon prima op orde!

Soms kom je apparaten tegen die net even anders zijn. Ander design. Andere filosofie. Of een soort fusie van allerhande andere, bestaande apparaten. Dat is bij de HEOS AVR zeker het geval. Want om te zeggen dat het gewoon een surround-receiver is, zal hem tekort doen. Het is een multiroom streamer, hdmi-hub, surround processor en versterker. Manusje van alles dus! Nu eens kijken of we kunnen spreken over synergie. 

Dit zijn lastige reviews. Niet omdat we niet met het apparaat overweg kunnen, maar meer omdat het lastig is het product te plaatsen. En te vergelijken. Er zijn immers weinig vergelijkbare apparaten. Want laten we eerlijk zijn: de HEOS AVR is gewoon een beetje een maf ding. Wie hem uitpakt, ziet een apparaat met een beetje een vreemde vormgeving – hate it or love it – en geen display. Achterop vijf aanslutiingen voor luidsprekers, een hdmi ARC-koppeling, vier hdmi (2.0) inputs, coax, optisch en analoog in. En natuurlijk een netwerk-aansluiting. Wat is het nu? Een streamer? AV-receiver? Of gewoon alles.

Dé centrale hub

Feit is: de HEOS AVR is een centrale hub. Eén apparaat dat het centrum vormt van al uw media. Het kan zowel video schakelen als muziek streamen. Dat kan in stereo en surround. Ow: video streamen kan niet… jammer. Maar ook begrijpelijk bij dit prijspunt. Het fijne is dat u ook maar één afstandsbediening nodig hebt. Wij konden namelijk voor volume van gewoon de afstandsbediening van de tv gebruiken (Sharp tv). De HEOS AVR werd direct herkend na het aansluiten van de hdmi-kabel (ARC).

Goed

Klinkt prima

Zéér breed inzetbaar

Uitbreidbaar

Minder goed

App is niet fijn

Installatie kan beter

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: