web analytics

QED presenteert nieuwe XT25 speakerkabel

De nieuwe XT25 luidsprekerkabel van QED

Vanaf december is de nieuwe luidsprekerkabel XT25 van QED verkrijgbaar. Het is een bijzonder kabeltje voor high-end instapppers.

De QED XT25 is ontworpen als eerste upgradekabel voor alle soorten luidsprekers. Een soort van ‘My First QED’, zeg maar. De prijs valt dan ook reuze mee: circa €7,50 per meter. Mocht u ook bijbehorende pluggen aan de kabeleinden willen, dan kost u dat €6 per plug. Niet echt een bedrag om direct stijl van achterover te slaan! Een kabelpaar van 3 meter inclusief pluggen kost u dan in totaal bijvoorbeeld €85. Dankzij de doorsnee-oppervlak van 2,5 vierkante mm is het volgens de fabrikant een kabel die bij uitstek geschikt is om langere afstanden mee te overbruggen.

X-Tube

QED-kabels met een grotere doorsnee-oppervlak van 1,5 vierkante mm maken gebruik van luchtkerntechnologie, zo ook de XT25 dus. Daarbij worden diverse kleinere aders rondom een holle kern gelegd. Hierdoor wordt optimaal gebruik gemaakt van het skin-effect. Eerder gebruikte de fabrikant X-Tube-techniek, vergelijkbaar met de luchtkern, maar weer net iets anders opgebouwd. In de XT25 zijn beide technieken verenigd voor een optimaal eindresultaat. De kabel beschikt verder over een zeer lage DC-weerstand en een diëlectricum met weinig verliezen. Verder zijn de geleiders gemaakt van 99,999% zuurstofvrij koper. Tot slot krijgt u na aanschaf ook nog eens de levenslange fabrieksgarantie. Kortom: een budgetkabel met high-end specififcaties.

Gerelateerde berichten

shazam

Nieuwe Shazam-app voor iOS en Android

NIEUWS – U hebt er wellicht van gehoord: Shazam. De magische app (software) die muziek kan herkennen. We gebruiken het zelf regelmatig op beurzen en meetings waar goede muziek voorbij komt. Even de app starten: laten luisteren en u weet wat er speelt! Geweldig! Shazam komt nu met een nieuwe versie.

1 reactie

  1. Kan me goed herinneren dat Peter Walker (Quad) schreef 2×0,75 mm is voldoende. Ik gebruik 2x4mm. Maar de kennis van de techniek schreit voort. En zodra de financiën het toelaat en ik de https://www.whathifi.com/quad/ii-eighty/review samen met de ESL – 2912 kan betalen, beslist de beste QED luidsprekerkabels dit zaakje verbind. Lucht lijkt een vreemde isolator, maar wordt zoals we weten vaak toegepast. Een heel slim ontworpen kabel. Ronald bedankt voor dit nieuws.

Geef een reactie