Plaat met ingebouwde LED-verlichting

Weer eens wat anders: een plaat met ingebouwde LED-verlichting

Als u op zoek bent naar een echte eyecatcher voor uw vinylcollectie, dan is deze plaat met ingebouwde LED-verlichting mogelijk een aardige aanwinst.

Een van de voordelen van vinyl is dat vorm en dikte eigenlijk niet zo heel veel uitmaken. Zolang de ‘plaat’ afspeelbare groeven heeft, moet het geluid op de een of andere manier ten gehore zijn te brengen. Romanus Records heeft die gedachte verder uitgewerkt. Het eindresultaat is een (zeer) gelimiteerde en vooralsnog uitverkochte plaat met ingebouwde LED-verlichting. Via de meegeleverde afstandsbediening kan de kleur naar wens aangepast worden. Het betreft overigens een album van Brothers O’ Brothers met de toepasselijke naam Neon Native.

Meer op komst, wellicht

Hoewel de plaat inmiddels is uitverkocht, hoeft u niet direct bij de pakken neer te zitten. De kans is namelijk groot dat er binnenkort LED-platen van King Gizzard in de verkoop gaan. De prijs van de eerste oplage viel overigens – uit verzamelaarsoogpunt bezien – best mee: $80 dollar. Voor de energievoorziening is gebruik gemaakt van een oplaadbare Lithium-batterij. Deze bevindt zich in het midden van de LP, in een uitvergroot gat. Opladen kan via een USB-aansluiting. Dit soort aardigheidjes hoef je bij een cd niet te proberen.

Gerelateerde berichten

Grimm

Rhapsody demonstreert Naim- en Aurender-streamers

Onder de noemer ‘Rhapsody Goes Digital’ organiseert de Hilversumse winkel een workshop rondom het onderwerp digitale muziek. Streamers en muziekservers van Naim en Aurender staan op zaterdag 1 maart centraal. Voor de luistersessies doen de organisatoren een beroep op digitale luidsprekers van Grimm.

Geef een reactie