Multitest: zeven excellente audio streamers

in Reviews (743) | Streaming Audio Reviews (113) | Streamers (45) |


Klasse tot 500 Euro: Steljes Audio MS2

Soms, heel soms in het leven van een audiorecensent gebeurt er iets moois. Iets onverwachts waar je niet op bent voorbereid. In deze multitest was dit de kennismaking met het Engelse Steljes Audio.

De compacte retailverpakking verraadt dat het om een product gaan met een beperkte grootte. Na het openen en uitnemen van de device vragen we ons af of de importeur een grapje met ons uithaalt. De behuizing toont namelijk grote overeenkomst met een van Aliexpress afkomstige Kodi-box. Direct gaat de gedachte door ons hoofd: “wat moeten we hier in hemelsnaam mee?”

Op voorhand zijn we dus wat gereserveerd over de basic looks. Met enige minachting onderzoeken we de karige uitrusting. De analoge uitgang is beperkt tot een 3,5mm jack uitgang. De MS2 heeft 802.11a/b/g/n Wi-Fi. Digitaal uitsluitend een Toslink connectie. Geen USB, maar wel een resetknop. Ook de netspanningsadapter stelt niet zo heel veel voor. Aangezien we geen ondergrens qua budget hebben gesteld vragen we ons af of deze Steljes wel past in ons testveld. We zijn – heel eerlijk gezegd – bang dat deze kleine Steljes het onderspit zal delven.

Maar, hoe klinkt deze MS2 dan? Hier zijn we ondertussen best benieuwd naar geworden. De Manual adviseert ons eerst om de Spotify app te installeren en daarna de app voor de MS2 te installeren. Maar welke app bedoelt de fabrikant in hemelsnaam? Terwijl we tevergeefs zoeken naar de Steljes-app op de appstore en vervolgens eindeloos de handleiding uitpluizen op zoek naar clues welke het dan wel mag zijn staat het kleine zwarte doosje geduldig met een knipperende LED te wachten tot het moment er bij ons een lampje gaat branden.

Uiteindelijk stellen we vast dat we de UNDOK app nodig hebben. We downloaden de voorgestelde app, maar ontvangen initieel de MusicBox app. Hiermee maken we blijkbaar een connectie met het netwerk. De koppeling met het wifi netwerk is, met behulp van de WPS button op onze router en de functie binnen de MusicBox app, super simpel en de connectie is binnen een paar tellen tot stand gebracht.

Vervolgens dienen we de UNDOK app via het getoonde icoontje in de MusicBox app te downloaden om de MS2 te kunnen bedienen. Veel gedoe om in zo’n klein doosje te komen, maar zo gezegd zo gedaan en niet veel later zijn we daadwerkelijk binnen.

Bediening

De Steljes MS2 is beperkt te bedienen met de drie toetsen aan de bovenzijde van de behuizing. Stand-by, Play en Mode. Met deze laatste rouleren we tussen Internetradio, Spotify en de Musicplayer. De LED verschiet telkens van kleur, en aan de hand van de kleur is op afstand vast te stellen welke bron er is geselecteerd. Daar is niets lastigs aan.

De door de fabrikant gebruikte app is ook niet heel erg lastig in gebruik. De vormgeving is overzichtelijk en we hoeven niet eindeloos door menu’s heen te bladeren om de muziek te laten spelen. We kunnen met deze app (premium) Spotify streams via de Steljes MS2 afspelen.

Verder speelt de MS2 een enorme collectie aan internetradiostations af, streamt muziek opgeslagen op de mobile device af en kan bovendien contact maken met meerdere DLNA ondersteunende NASsen in het netwerk. Nadat de betreffende NAS is gevonden hebben we de Steljes MS2 met een paar klikken aan het spelen.
Zo gemakkelijk kan het dus ook zijn.

De liefde begint al iets te groeien.

Klank

Het moet gezegd worden. Er zijn weinig momenten dat onze onderkaak letterlijk in onze schoot valt van verbazing. O jee, wat klinkt deze MS2 verschrikkelijk groots, ruimtelijk, driedimensionaal en bovenal muzikaal! De muziek komt zelfs in koude en niet ingespeelde staat he-le-maal los van de speakers en laat ons letterlijk baden in de muziek. Bij tijden zelfs tot kippenvel-niveau!

Om te beginnen klinkt deze MS2 iets minder snel en analytisch dan de meeste streaming devices van dit moment. Dit betekent overigens niet dat dit ten koste gaat van transparantie en detail. De MS2 klinkt namelijk heel open en vooral transparant. Zelfs de kleinste details blijven onder alle omstandigheden hoorbaar en – belangrijker – op de juiste plek in het geluidsbeeld.

We genieten van elke noot in de muziekstukken die we opzetten en zelfs de testtracks die we al duizenden keren hebben beluisterd lijken ineens een extra dimensie mee te krijgen. De ambiance en beleving zijn van uitzonderlijk niveau. Instrumenten zingen heerlijk door en stemmen krijgen ineens gewicht en autoriteit. Het geluidsbeeld heeft een zodanige diepte gekregen dat het in combinatie met het upfront karakter een driedimensionale beleving creëert. Het overkomt ons zelden dat een streamer met ingebouwde DAC ons zoveel bij de muziek betrekt.

Nu hebben we de indruk dat de Steljes MS2 nog veel meer in zijn mars heeft. Zeker wanneer er goede interlinks en een kwaliteitsvoeding wordt toegepast. In het Engels worden dergelijke voedingen heel toepasselijk ‘Wall-Wart’ genoemd, iets dat niet meer betekent dan een muur-wrat. En dit dekt de lading prima. Wij adviseren eens met een kwalitatief hoogwaardige netvoeding te experimenteren. Wij hebber er geen aandelen in, maar hebben wel hele goede ervaringen met de producten van Sbooster.

Techniek

Wanneer we in de behuizing zelf een kijkje nemen verrast de eenvoud ons niet. Aha! Op het mainboard vinden we een DRV632 DirectPath 2VRMS Line Driver van Texas Instruments. Op zich geen heel speciaal component, anders dan dat deze geen uitgangscondensatoren in de signaalweg vereist. De uitgang is dus DC gekoppeld. En dit geeft in veel situaties een significante klankverbetering.

Onder het dekseltje van de opsteekprint vinden we verder een Chorus3 baseband processor van Frontier Silicon met een geïntegreerde 166MHz META122 RISC/DSP multi-thread processor en is voorzien van I2S en S/PDIF audio output. Hiermee decodeert de MS2 onder meer internetradiostreams en dient als master processor in de unit. De naastgelegen Winbond W9812G6HK levert het benodigde (SD)RAM geheugen en de Adesto AT45DB321E flash memory chip biedt plek aan de firmware. Als DAC past de fabrikant een 24-bit 192kHz Cirrus Logic CS4344 toe.

De WiFi chip zit lekker comfortabel weggedoken onder een warmtegeleidende sticker. Deze wordt gekoeld door de metalen deksel zodat deze niet oververhit raakt in al dat streaming-geweld. Geen rocket science, wel een heel kek machientje dat uitblinkt in zijn eenvoud.

Eindoordeel

Hoe zeer we ook onder de indruk zijn van de klankeigenschappen, ook de MS2 heeft – zoals de meeste streamers – ook enkele puntjes waar we wat kritischer over zijn. Om te beginnen is de klankbalans niet neutraal, maar warm. De laagweergave mist ook wat aan definitie. Het geheel is niet vrij van scherpe randjes en in het hoog nemen we zo heel af en toe een glasachtige bijklank waar. We verdenken de meegeleverde voeding hiervan.

Het laag wordt heel licht geboost waardoor er enerzijds een heel volwassen plaatje wordt geschetst, maar hiermee klinkt alles net een fractie dikker en groter dan in realiteit. Gek genoeg maakt deze kleuring ons niet luistermoe. Sterker nog: wij zijn ondertussen smoorverliefd geworden op de klankeigenschappen van deze kleine Steljes!

De app is niet best-in-class. Het functioneert prima, maar het gaat allemaal niet zo heel erg snel. Zo af en toe is er een verbindingsfout en duurt het even voordat we weer bij onze playlist kunnen. De stand-by icoon is tactisch wat ‘scherp’ geplaatst. Soms willen we door de verzameling browsen en raken dan per ongeluk de stand-by icoon waardoor de streamer ter plekke inslaapt. Nu is de opstarttijd snel, dus een tweede gerichte tik met de vinger en we kunnen direct weer verder, zonder dat de app vergeet waar we zijn gebleven. Dit is wel weer uniek.

Verder is de look en feel logisch waardoor de app lekker intuïtief werkt. Wanneer we het gebrek aan snelheid niet al te zeer aanrekenen, krijgt de app een ruime voldoende. Mocht de door Steljes voorgestelde app nu niet bevallen, dan zijn er voldoende gratis DLNA apps voorhanden om deze streamer mee te bedienen.

Ook is het ons opgevallen dat de MS2 zo nu en dan een licht plopje laat horen tussen de tracks bij sommige WAV files. Hiervan kunnen we de oorzaak niet achterhalen, want bij een andere WAV file doet de Steljes dit weer niet. Nou ja, hier kunnen we eigenlijk prima mee leven. Verder speelt deze ook FLAC en MP3 formaten probleemloos af. Gapless. Geen Apple lossless helaas. DSD wordt niet door de MS2 herkend of afgespeeld. Sterker nog: de maximale resolutie is ‘slechts’ 24 bits bij 44.1kHz.

Nu kan dit voor sommigen een deal-breaker zijn. Vinden wij het erg? Nee. De MS2 heeft immers geen bekabelde netwerkaansluiting en highres streamen over een nu al overbelast wifi netwerk? Dat is ook weer niet in elke situatie even handig. En, belangrijker, highres klinkt echt niet altijd beter dan 16-44.1 Redbook formaat.

Heeft u een grote collectie highres en wilt u deze toch met de Steljes MS2 beluisteren, dan kan bij de meeste NASsen een optie worden aangevinkt om highres streams terug te samplen naar 16-44.1 formaat. We hebben dit geprobeerd en het werkt perfect.

Omdat de DAC wel highres toelaat, de fabrikant vooralsnog niet van plan is om een luxere streamer te introduceren en we bovenal van de importeur hebben begrepen dat de highres capaciteiten in de firmware zijn begrenst lijkt het ons leuk om een hack-contest uit te schrijven:

Wie het eerst alle verborgen schatten van de Steljes heeft weten te unlocken en de firmware vervolgens ook wil delen, wint een meet-en-greet met het enige echte Alpha-team. Uiteraard in combinatie met een pilsje, pizza, en een lekker stukje muziek.

De Steljes Audio laat ruimte voor upgrades voor diegene die er de oren voor heeft. Maar het hoeft helemaal niet. Direct uit de doos klinkt de MS2 al heel indrukwekkend. Bent u nieuw in de streaming-wereld of hecht u niet veel waarde aan highres bestanden, dan is deze streamer er een die u zeker eens met uw eigen oren zou moeten beluisteren.

O ja. De prijs. We zouden het haast vergeten. De retailprijs van de MS2 is… 99 Euro. Serieus. Is de Steljes streamer hiermee misschien een mooi cadeau voor onder de kerstboom? Echt wel.

Goed

Klankeigenschappen
Prijs

Minder goed

Beperkte highres ondersteuning
Beperkte connectiviteit

 • Hi, ik speel zelf nu met de Steljes en een Hegel H90. Steljes nog analoog aangesloten. Ik vroeg me af of een Bluesound Node 2 (of Vault) een klankmatig goede en zinvolle upgrade is. Technisch kan de Bluesound meer. Of toch iets meer investeren en een duurdere streamer icm de Hegel doen. Ik ben benieuwd naar jullie ervaring en mening. Dank alvast!

 • Hallo Jaap,
  Naar aanleiding van de positieve recensie van de Yamaha NP-S303 heb ik deze dan ook aangeschaft. Mijn muziek ( meer dan 30.000 nummers) heb ik in mappen op een Synology DS-216Play NAS opgeslagen, waarbij de standaard Mediaserver en Audio station is geïnstalleerd.
  Deze hardware combinatie, samen met de Musiccast App op een Android tablet, werkt perfect en ook nog eens supersnel. Want het “scrollen” van de diverse mappen gaat heel snel en bij het aanklikken van een muzieknummer wordt dit dan ook direct zonder enige vertraging afgespeeld.

  Maar de Yamaha NP-S303 in combinatie met de Synology NAS heeft twee nadelen, ten eerste wordt er in de Android app geen volumeregeling weergegeven en ten tweede aangezien het een UPnP streamer is, kan ik niet zoeken op nummer, artiest e.d. middels het “vergrootglas” maar alleen op lange lijsten artiest, album e.d. wat niet echt handig is

  Is dit zoek probleem op te lossen, want in je artikel over HTPC of muziek-streamer gaf je aan dat je ook speciale Synology Packages kunt installeren, of met de installatie van Minimserver? Of is dit helemaal niet mogelijk met deze hardware combinatie?
  Is dit zoeken wel mogelijk op een Windows PC met Foobar 2000 of Musicbee e.d. ?

  Alvast bedankt voor het antwoord.

 • Hier ook al enige weken de Steljes in huis staan. Zeer tevreden over en klinkt erg netjes. Makkelijk te installeren ook. Ik heb er een iFi iPower adapter bij gekocht. Een heel verschil met het origineel!

  Wat ik me nu nog afvraag is of een DAC nog een klankverbetering zou opleveren? bv de Cambridge DACMagic 100? Die staat ook enigszins in verhouding met de prijs van de Steljes.

  Alvast bedankt.

  • Oh ja, een betere poweradapter zal zeker verschil maken, maar of een externe DAC echt een beter resultaat oplevert vraag ik me af.

   Een externe DAC kan bij highres bestanden beslist betere resultaten laten horen, maar de Steljes is beperkt in de highres weergave. Hiermee wordt dus slechts een klein deel van de externe DAC gebruikt en vraag me af of er bij 44.1 kHz grote verschillen hoorbaar zullen zijn.

   De kracht van de Steljes vind ik juist dat deze voor een paar Euro al zo fantastisch klinkt. Wilt u op termijn upgraden van de Steljes naar – bijvoorbeeld – een Cambridge streamer en DAC, dan is dit natuurlijk wel een uitstekende manier.

  • Ik heb zelf een MXQ mini Android pc die vergelijkbaar is met de Steljes. Gebruikte deze digitaal (spdif) uit maar n.a.v. deze test ook eens analoog uit geprobeerd. Tot mijn stomme verbazing klinkt de analoge uitgang beter dan via de DAC in mijn versterker. Heb ook een Dacmagic gehad en die gaat geen verbetering geven!

 • Net de Steljes MS2 binnen. Klinkt inderdaad goed, maar wilde wel even melden dat deze NIET over bluetooth beschikt.
  dacht dat het aan mij lag, maar zojuist ook door Steljes bevestigd.

 • Ik heb de Steljes audio streamer aangeschaft met een AudioQuest Cinnamon toslink kabeltje, maar jullie hebben niets te veel gezegd! Ik ben heel blij dat ik het heb gedaan! In combinatie met mijn Cambridge cxa60 en Monitor Audio Silver 8 luidsprekers is dit voor mij prima!
  De bijpassende voeding van Sbooster wordt overigens niet meer geleverd. Kunnen jullie me nog een alternatief geven?

   • Waar heb je deze Audiophonics power supply gekocht? Ik was er laatst naar op zoek maar kon ‘m niet online vinden. Audiophonics zelf heeft ‘m ook niet meer op de site staan.

 • Ik heb toch wel wat opmerkingen over de MOON MiND. 10 jaar garantie is mooi, maar als je de ondersteuning van QOBUZ HiRes niet biedt, dan heb je de slag wel een beetje gemist. Ik werk met een MOON MiND 180, waarvan ik de controller erg eenvoudig en erg instabiel vind (Android Nougat), het lijkt me een product wat ‘ingekocht’ is. En hier komt mijn tip voor de MOON MiND; installeer BubbleUPNP Server op je NAS (bij mij een Synology) zet de poort op je router open, et voilà, je kan HiRes streamen met je Qobuz Sublime+ abonnement. Werkt fantastisch en over de klankmatige aspecten van de MOON heb ik geen klagen!
  J.

 • Inmiddels ook trotse bezitter van de Auralic mini. Leuke bijkomstigheid dat tijdens de kerst de 5.3 firmware (beta op de mini) is uitgekomen met spotify connect optie. Tot nu toe kan ik niet anders zeggen dan wat een geweldig apparaat dit is zeg. Binnenkort de Sbooster er nog bij dan is hij compleet.

 • Even gecheckt en inderdaad, die bluesound app vereist iOS 9.3 of hoger. Haha, dus je hebt pas wat aan t ding met een nieuwe iphone. Dat is een griezelig pad dat ik niet ga bewandelen, bijna net zo erg als reclame die je niet kan uitzetten, en gaarne overlaat aan soon to be burned-out dertigers. Doe je best kids :) Even mn pick-upnaald bijvijlen

 • Hmm, ik heb een iphone4. Die doet t nog prima. Ik weet alleen bijna zeker dat het besturingssysteem vd iphone die app van bluesound niet ondersteunt. Dan moet ik voor dit soort apparaten ook een nieuwe phone kopen? Tja. Dat geloof je toch bijna niet.

  • Je kan niet eindeloos blijven ondersteunen. Dat zou de vooruitgang ook echt in de weg gaan zitten. De processorkracht en geheugenruimte van een iPhone 4 – en welke telefoon dan ook uit die tijd – is beperkt.

   • Ja dat is zo, een iPhone 4, een s versie in mijn geval, is inmiddels wel een heuse klassieker geworden. Ik gebruik ‘m alleen nog maar om te bellen onderweg,. Hij leest dan perfect mijn contactendatabase uit via Bluetooth, en ik kan er ook nog mee internetten, flitsmeister gebruiken, parkeren etc. Meer moet je er niet mee willen, gebruik daarvoor je nieuwere iPad. Je hebt dan ook meer beeld, wat veel fijner in gebruik is. Zelf zweer ik bij een iPad mini, die je met 1 hand vast kunt houden en met de andere hand kunt bedienen.

   • jaja, okay okay, ik wacht met dat speelgoed tot mn iphone 4 de geest geeft. maar dan nog, we groeien naar een systeem waarbij je je auto niet meer kan starten en je huis niet meer in kan wanneer je je iphone ergens hebt laten liggen. Ik ben en blijf een analoog denkend mens weetjewelweetjeniet. maar eerst die psaudio p5, zucht :)

    • Je geeft wel een belangrijk punt aan; in hoeverre integreer je zaken, of juist niet. Dit is deels ook persoonlijk. In mijn geval horen mijn telefoon en auto bij elkaar, en ga ik zeker niet telkens voor de nieuwste iPhone.. Het is zeker ook een commercieel ding, want Apple probeert alles aan elkaar te koppelen, maar daar trappen we dus niet in. En bovendien ontstaan er dan ongewenste afhankelijkheden, zoals je zelf aangeeft. Wel adviseer ik mensen altijd te kiezen voor een eco-systeem.

  • Goede vraag Geoffrey. Een streamer heeft doorgaans een ingebouwde DAC. Is er geen interne DAC ingebouwd, dan wordt er gesproken van een zogenaamde ‘streaming-bridge’.

 • De Steljes klinkt als zeer goede value for money om Spotify te streamen. Heb zelf een NAD C356BEE met Burr-Brown MDC DAC. Zou je deze dan analoog of digitaal aansluiten?

  • Lastig. Beide hebben een eigen signatuur. Zelf ben ik gecharmeerd van de transparantie en geluidsdiepte die ESS DAC’s kunnen reproduceren. Ook Burr-Brown geeft veelal een heerlijke warm-neutrale klank. Maar, het heeft ook te maken met de implementatie ervan. Het kan dus prima dat de Burr-Brown DAC in de NAD een beter resultaat geeft dan de ESS DAC van de Steljes. Of niet.

   • Dag Harro, dank voor je reactie. Proberen dus.
    Ik zou ook een Chromecast Audio kunnen kopen en die optisch op de NAD aansluiten. Compatible met Spotify en 96kHz/24 bit audio mogelijkheid. Heb je daar ervaringen mee? Heeft de 3.5 mm jack geen beperkingen? Welke kabel hebben jullie gebruikt?

  • Ik gebruik al langer een denk ik met Steljes vergelijkbare Android mini computer, speciaal voor Spotify (Connect). Werkt perfect en apparaatje heeft me verrast door de goede geluidskwaliteit. Vanwege ontbreken coaxiale digitale uitgang dan maar goede Oehlbach optische kabel gekocht en dik tevreden.

   Naar aanleiding van deze Alpha test, waar de Steljes test op de (toch slechte?) analoge uitgang aangesloten was, dit ook gedaan. Goedkope dropveter met verloop RCA naar 3,5 mm jack in de Android mini pc gestoken en eens vergeleken met de optische uitgang.

   Heuhhh, dat kan niet waar zijn! Die analoge uitgang klinkt gewoon een stuk opener dan de toch aardig goede DAC die ik bezit. Ik kan mij de reactie van Alpha op de Steljes dan ook volledig voorstellen.

 • Wat een prettig artikel weer!
  De CD-NT 670D van Yamaha, is dat dezelfde streamer als de hier geteste NP S303, maar dan MET cd-speler?
  Is er iemand binnen dit fantastische forum die dit kan bevestigen danwel ontkennen?
  Op internet is er weinig te vinden over eerstgenoemde, terwijl de combinatie streamer/player mij erg interessant voorkomt. En de Oppo’s vallen een beetje buiten mijn begroting…

 • Commentaar bij de bluesound: “De details uit de achtergrond (dus die we zouden verwachten achter de speakers) worden ook meer naar de voorgrond geplaatst waardoor het effect ontstaat dat alle muzikanten met de tenen over het randje van de bühne naast elkaar staan te spelen voor het publiek”.
  Is dit niet een vriendelijke manier om te zeggen dat het beeld zo plat als een dubbeltje is ;-)

  • Haha, zo zou ik het niet snel omschrijven. Het is wel zo dat heel veel muziekliefhebbers een dergelijke signatuur prefereren boven een holografisch geluidsbeeld.

 • Gek genoeg doet dus nu Yamaha het best goed ondanks dat ze (en wellicht enkele andere merken) werd verweten dat ze nog geen ‘streaming-apparaat/software’ hadden een paar jaar terug.
  Al die HiFi-fabrikanten die er zogenaamd als eerste bij waren om computer-dingetjes in hun apparatuur te stoppen hadden er niet persé een voordeel bij en zijn inmiddels ingehaald door producten met een redelijke prijskaart.
  (met de kennis van nu)

 • Leuk dat er ook een goedkope streamer is getest, ik kende Steljes audio ook nog niet. De MS2 doet me erg denken aan de Stream serie van Argon audio. Ook goedkoop en met een chipset van Frontier silicon en daardoor te bedienen met de UNDOK app. In tegenstelling tot de Steljes heeft hij een netwerkaansluiting, de maximum resolutie voor audio is helaas wat minder (16-bit/44,1 kHz). Ik weet helaas niet uit welke componenten de Argon streamers verder zijn opgebouwd.
  Heb zelf de Stream2 staan, en die bevalt me erg goed. Ik had eerst de Stream1 maar een display is wel zo handig. ?

 • Wat me niet helemaal duidelijk is uit de beschrijving is hoe de verschillende spelers verbonden zijn met het referentiesysteem? Ik neem aan via analoog-uit? (Om nog een beetje verschil in geluid te krijgen.)
  Daarnaast wordt bij de Bluesound vermeld dat hij geen AirPlay ondersteund. maar dat dat niet erg is want het “zuigt”. Dat is wel heel kort door de bocht voor een streaming lossless protocol (afhankelijk van het bronbestand).

  Mooi overzicht verder. Ik zou zeggen dat de Yamaha er wel uit springt, qua prijs-prestatie (met standaard voeding).

 • Dag Harro,

  Heerlijk leesvoer. Ik vind die moon neo serie heel interessant. Ook hun versterkers krijgen overal goeie punten. Hoewel de oppo voor mij een echte totaaloplossing zou zijn.

  Heb je ook wat cd’s geprobeerd in de 205 Harro? Zelfde klankkwaliteit als streamen?

  Groeten

   • Beide machines zijn absolute toppers.

    Wanneer je geen belang hebt bij een loopwerk of 4K weergave, dan is de Neo 280D wellicht een interessantere keuze. Mits de investering past bij het beschikbare budget natuurlijk. De 10 jaar garantie van de Moon Neo vind ik ook een heel groot voordeel ten opzichte van de concurrentie.

    De OPPO speelt zowel normale Redbook cd’s als vergelijkbare muziekstreams op even hoog niveau. Highres kan logischerwijze beter klinken. Afhankelijk van de kwaliteit van de stream natuurlijk.

    Zelf zou ik -denk ik- voor de Auralic Mini met de Sbooster gaan als ik nu iets zou willen aanschaffen. Zo zie je maar weer. De ‘beste’ is niet voor iedereen automatisch dezelfde keuze.

    • Dag Harro,

     Ik heb zeer recent een nieuwe Sbooster eco besteld voor mijn DAC en de oude hangt nu aan mijn switch. Ik las dat je de MK2 versie hebt beproefd, maar die zie ik nog niet op hun site. Heb je deze wellicht op proef en zou je hem er zelf ook bij nemen?

     • De MKII… Ssst. Niet verder vertellen, maar deze is nog in pre-productie stadium. En ja, deze zou ik er blind bij bestellen wanneer deze verkrijgbaar is. Als je er de set voor hebt, dan zijn de verschillen zeker hoorbaar.

      • Dank Harro. Ik wist dat al enigszins van een andere site, die de huidige versie niet meer verkocht in afwachting van… ik ga hem vast en zeker bestellen. Ze worden t.z.t. aangesloten op mijn nieuwe Chord 2qute, vs. 2, zodra deze uitkomt.

 • De Oppo is wat mij betreft de winnaar van deze test, al is er nauwelijks sprake van een gelijkwaardig speelveld. Wat ik al een tijdje als heel jammer ervaar, is dat Yamaha niet met een topspeler op de markt is gekomen.. De NP-S2000 heeft jammer genoeg (nog) geen opvolger gekregen, terwijl ze wel een reeks uitmuntende versterkers hebben uitgebracht.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: