Marantz PM 8006: perfect voor vinylliefhebbers

in Hi-Fi (816) | Nieuws (2.594) |


De Marantz PM 8006

Marantz heeft de nieuwe voor-eindversterkercombinatie PM 8006 aangekondigd. Het apparaat beschikt onder meer over een Phono-EQ-trap.

De Marantz PM 8006 heeft een volgens de fabrikant onovertroffen voorversterker voor Moving Magnet (MM) elementen aan boord. Deze Marantz Musical Phono EQ – zoals het onderdeel officieel heet – moet dan ook elke andere losse phono-voorversterker overbodig maken. Er wordt onder meer gebruikt gemaakt van op JFET’s gebaseerde HDAM-modules die de ingangsimpedantie verhoogt. Voordeel daarvan is dat koppelcondensatoren bij deze opzet zijn komen te vervallen. De current-feedback eindversterker levert 70 Watt per kanaal en is geheel analoog opgezet. Of beter: bijna geheel analoog, want de uiterst nauwkeurige volumeregeling wordt aangestuurd via een microprocessor.

Aansluitingen

Aan de achterkant van de PM 8006 vindt u onder meer Marantz speakeraansluitingen. Deze zijn gemaakt van massief messing en voorzien van een zilverlaagje. De aansluitingen zijn verder zo dicht mogelijk bij de eindversterker-print gemonteerd om het signaalpad zo kort mogelijk te houden. Uitstekende afscherming, waaronder ook een dubbel afgeschermde ringkerntrafo voorkomt storingen waar niemand op zit te wachten. Het eindresultaat is een klassieke analoge voor-eindversterker die het inderdaad prima zal doen in combinatie met een mooie draaitafel. Het apparaat is leverbaar in de kleur zilver of zwart, net wat bij uw interieur of smaak past.

    • Ach, ik heb de nieuwe spelling gebruikt… ;o) Aangepast! Het is overigens echt een MM-element, de afkorting klopte dus wel maar de omschrijving niet. Dank voor het melden!

  • Geef een reactie

    U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


    Gerelateerde items? Zie ook: