Review Optoma UHD65 DLP beamer

in Reviews (744) | AV Reviews (33) |


Optoma UHD65 DLP Beamer

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
3299

 • Optoma UHD65 DLP
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-11-23
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 80%
 • Beeld
  Schrijver: 100%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 80%
 • Prijs
  Schrijver: 80%

Conclusie:

Optoma heeft een uitstekend product in handen met de UHD65 DLP. De prijs van 3300 euro maakt hem niet voor iedere geschikt, maar de liefhebber zal het er zonder meer voor over hebben. En die haalt dat een zeer prettige, stille UHD-beamer in huis.

We testen niet zo vaak beamers bij Alpha Audio. Logisch. We zijn een medium voor audio. Maar soms is het toch wel interessant om te kijken waar we staan. Op 4K-gebied bijvoorbeeld. We testen soms bijvoorbeeld 4K blu-ray spelers. Denk aan recent nog de OPPO 203 en 205. Hoe oogt dat nu op een 4K beamer? We testen de Optoma UHD65 DLP beamer. 

Er is eigenlijk niets mooier voor een filmliefhebber dan een high-end projectie set-up. Lekker projecteren op een gigantisch scherm. Natuurlijk met degelijk geluid in surround. Tijd voor ons dus om eens te kijken hoe dat te realiseren is. Optoma levert ons een UHD65 DLP-beamer. En wij moeten nog een degelijk projectiescherm neerzetten én mooi geluid in surround te realiseren!

Dankzij het internet hebben we binnen 24 uur een oprolbaar scherm van Elite Screens binnen. Lekker groot met een diagonaal van 100 inch. Dan pakken we de Illusonic IAP8 en stellen we die in op 4.1. Een center speaker hebben we (helaas) niet, maar wel twee dikke 803D3’s, een mooie sub én twee Focal Sopra 1 achter. Behoorlijk overkill voor achterkanalen, maar ja: luxe… En nee: het zijn niet dezelfde type speakers als voor, maar met de Illusonic is het ongekend goed recht te trekken met inmeten en degelijke EQ’ing. Daarbij gaat deze review over beeld en beleving. Niet om de perfecte home-cinema. Als bron dient onze htpc die 4K output heeft. Tevens gebruiken we een OPPO 101 CI om blu-rays mee te kijken.

Goed

Scherp en rijk beeld

Mooi contrast

Goed instelbaar

Stil!

Minder goed

Geen kleine beamer

Goed instellen vereist kennis

Schalen SD naar HD en UHD kan beter

 • Ik vind dit wel een tof uitstapje. Over 10 jaar heeft iedereen een Ultra Short Trow Beamer met een ingebouwd hifi systeem en willen wij allemaal lezen hoe goed die zijn.

 • Wel een erg basic review als ik dat zo mag zeggen. Beamer is zo uit de doos aangezet en wat kleine instellingen gedaan that’s IT. UHD signaal krijg je niet uit een blu-ray hoor :) daar heb je een 4K film met UHD en dito speler voor nodig. maar goed, film kijken via een beamer is leuk, maar dat wisten we toch al.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: