Review Magnus Audio MP-1000 voorversterker

in Reviews (745) | Hifi recensies (336) | Versterkers (105) | Voorversterkers (22) |


Magnus Audio MP-1000

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
4495

 • Magnus Audio MP-1000
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-11-23
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 60%
 • Klank
  Schrijver: 80%
 • Prijs
  Schrijver: 80%

Conclusie:

De Magnus is een uitstekend gemaakt en goed klinkende voorversterker. Het beeld is precies en lekker drie-dimensionaal in zowel hoogte, als breedte als diepte. Dat zorgt voor een pakkende luisterervaring. De klankbalans is neutraal met een licht up-front karakter. Onze Pass Labs XP12 is wat liever en milder in het middengebied. Dat maakt hem iets meer allround dan deze Magnus.

Wat écht een punt van aandacht is, is de gain. Wij konden niet écht zacht spelen op zowel de AVM's als de Hypex nCore400 mono's. Gelukkig kan onze Metrum 10dB omlaag, wat een oplossing is in dit geval. Wellicht dat de Magnus eindversterkers minder gain hebben... let hier goed op!

Er zijn ongelooflijk veel audiomerken op deze aarde. De grote kennen we allemaal wel; we zijn immers liefhebbers. Maar er is meer in het leven dan die grote jongens. Kent u Magnus Audio al? Waar zal het vandaan komen? Rusland? Denemarken? Polen? Zo klinkt het wel. Je zou het prima als een Rus kunnen uitspreken. Of een Deen… misstaat daar niet. Toch… het komt uit de US of A…. California om precies te zijn. Onderdeel van JM Sound. Yeah… let’s take a look at this big boy!

Audiofeel heeft ons de Magnus geleverd. De Magnus Audio MP-1000 is de enige voorversterker in het assortiment van het Californische bedrijf. U kunt er wel een viertal eindversterkers mee combineren. Denk aan de Class A MA-330. Of de klasse AB MA-360, MA-400 en MA-500. Stuk voor stuk flinke power-houses. Zoals we Amerikanen kennen natuurlijk. Kijk maar naar merken als D’agostino, Spectral, McIntosh… etc.

De MP-1000 beschikt over eem gebalanceerde uitgang, single ended uit, twee xlr-ingangen en vier single ended ingangen. Wij hebben beide in- en outputs geprobeerd. De bevindingen leest u verderop. We krijgen op het front de belangrijkste knoppen om de versterker te bedienen. Denk aan: power, mute, input, volume en een knop om het scherm mee te dimmen. Uit kan niet. En gek genoeg loopt de dimbaarheid van 1 tot 8. Waarom niet van 0 tot 9? Maffe Amerikanen…

Magnus levert de MP-1000 met een nette afstandsbediening (knoppen hadden handiger ingedeeld mogen worden… we tikken vaak mis) en een power-cord. Netjes. Zo is alles op afstand te bedienen en kunnen we meteen spelen.

De behuizing oogt netjes en alles zit zonder mee stevig in elkaar. De kast is robuust en de knoppen voelen zeker. De binnenkant is ook keurig. Bedrading ligt netjes in de kast en de print is zonder twijfel netjes ontworpen en gesoldeerd. Magnus heeft de twee transformatoren – één voor elk kanaal! – netjes onder een kap weggewerkt. De kap is tegen strooivelden. Netjes.

We zien echter dat het ontwerp niet helemaal symmetrisch is. Er zitten wat opamps in de signaalweg. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn. En of dat hoorbaar is, bespreken we verderop.

Goed

Mooi gemaakt

Fijne punch

Mooie beeldvorming

Minder goed

Hoge gain

Wellicht tikkie up-front

 • Met de review komt deze voorversterker over als een lastige versterker die te hoog is geprijst.
  Meer voor liefhebbers denk ik, al zal dit typisch een versterker zijn die ook met eigenmerk eindversterkers het beter zal doen dan vreemde eindversterkers erop.
  Zo speel ik privé met versterker combinaties die uit 1 stal komen.

  De Alpha Audio set-up komt over als een Franse entrecote bij de bami met vissaus.

  Zacht en ongecompliceerd geluid is wat het genieten van muziek zo perfect maakt. Maar iedereen heeft zo een eigensmaak geluid.

  • Het is ook een beetje een lastigere pre-amp. Maar dat maakt hem zeker niet slecht. Met de juiste eindbak en speakers kan je een ontzettend goede set maken.

   De Alpha-set is geen allegaartje. We hebben dit in de loop der jaren samengesteld op ervaring. Al blijft het smaak, ik ben van mening dat de set mooi in balans is.

   De combinatie met de Magnus is minder fraai, maar ik gok dat menig liefhebber het nog steeds erg goed zal vinden. Maar ja: het kán beter in dit geval.

   Ik denk dat een vM of Magnus eindbak het mooier zal maken. En wellicht een setje Sonus Faber of iets anders wat minder ‘fel’ en sprankelend is.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: