Review AirPulse A200 actieve monitor speaker

in Reviews (744) | Hifi recensies (350) | Luidsprekers (142) | Actief (30) |


AirPulse A200

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
900 tot 1000 per paar

 • AirPulse A200
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-11-21
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 90%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 100%
 • Sound
  Schrijver: 75%
 • Prijs
  Schrijver: 80%

Conclusie:

De A200 van AirPulse is een zeer interessante monitor waar menig muziekliefhebber van kan genieten. Het geluidsbeeld is open, snel en luchtig. Met zeer veel detail. Echter: de hoorn maakt het wat direct én minder geschikt voor wat dynamische klassiek werk (bijvoorbeeld).

De metingen zijn netjes, maar laten wel een kleine beperking in het laag zien. Dat is in deze klasse zeker geen schande. Echter: wie van massief en strak laag houdt, kan beter een klasse hoger kijken. In deze klasse gokken we niet dat het beter gaat worden.

Actieve monitors worden steeds populairder. En dat weten fabrikanten ook. Met name het segment tot zo’n 1000 euro is interessant, omdat het 1. geen aderlating is. En 2: er een redelijke kwaliteit haalbaar is voor dat geld. En dat maakt het voor beide doelgroepen interessant. Wij testen de nieuwe AirPulse A200. Ontworpen door niemand minder dan Phil Jones. 

AirPulse valt onder de groep van Edifier. En die kennen we natuurlijk van desktop-speakers en kleine monitor-systemen. Onlangs hebben we nog de S2000 Pro getest. Zeer interessant met een prijskaartje van slechts 500 euro per paar. Ongelooflijk. Deze AirPulse gaat voor tussen de 900 euro en 1000 euro over de toonbank. Ja: twee keer zo duur. Maar dan krijgt u wel een speaker met een ribbon-tweeter en een hele zwik inputs. Waaronder:

 • Coaxiaal in
 • Optisch in
 • Balanced in
 • AUX-in
 • Bluetooth

Units

We zien heel prominent bovenin een ribbon in een hoornbehuizing. Wij zijn niet direct fan van hoorns, omdat het veelal erg ‘in your face’ is. Er zijn altijd uitzonderingen natuurlijk. En laten we eerlijk zijn: het is een smaakkwestie. Ribbons daarentegen houden we van. Ze zijn snel, open en detailrijk. En in deze klasse een ribbon voeren… klasse!

Onder de ribbon zien we een aluminium woofertje voor midden en laag.  De ribbon krijgt 10 watt om mee te werken, de woofer 55 watt. Een hoor heeft niet zo veel nodig. Dus die 10 watt is ruim genoeg. De crossover kunnen we niet terug vinden, maar we gokken dat die rond de 2000 Hz ligt. Misschien wat hoger – 3500 Hz – om de ribbon te ontstressen. En een aluminium woofertje kan best wel wat aan.

Goed

Mooi open klankbeeld...

Met veel detail.

Compleet pakket

Minder goed

Tikkie direct

Wellicht wat te prominent hoog

 • Ik stoor mij meestal niet aan typfouten maar bij 4 Metingen 2e alinea moet er piek staan.

  Zelf vind ik een horn loaded ribbon niet een echte hoornluidspreker. Het is meer een lens. Geeft hierdoor wel de precieze plaatsing die jullie hebben ervaring. Ik vind de ‘in your face’ beleving van een echte hoorn zoals bij Avantgarde een unieke live ervaring geven. Dat zul je bij deze lensjes niet ervaren.

  Gr. Paul

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: