web analytics

Nieuwe Hama soundbars met netwerkmogelijkheden

De nieuwe Hama Sirium 4000

Hama lanceert twee nieuwe Soundbars – de Sirium 3800 en Sirium 4000 – met uitgebreide netwerkmogelijkheden én de Alexa spraakassistent.

De soundbar is een uitkomst voor een ieder die beter geluid uit zijn of haar tv wil halen zonder ruimtevretende speakers neer te zetten. Niet verwonderlijk dus dat fabrikanten volop soundbars in het assortiment hebben. Hama presenteert twee nieuwe: de Sirium 3800 en Sirium 4000. De kleinste 3800 beschikt over twee breedband speakers in de balk zelf en een losse, draadloze subwoofer. De 4000 gaat een stapje verder. Hierin treft u Dolby-gecertificeerde drivers aan. Vier middentoners en twee tweeters om precies te zijn, plus wederom een draadloze losse sub. Bijzonder is de beschikbaarheid van Amazon’s Alexa, de digitale spraakassistent. Hiermee kunt u bijvoorbeeld streaming radiostations oproepen en af laten spelen en alle andere functies oproepen die de slimme assistente ondersteunt.

Aansluitingen

Beide Hama’s beschikken over voldoende aansluitmogelijkheden. Denk aan optisch en coax S/PDIF in, Line-in (AUX) en RCA cinch. Ook ontbreekt Bluetooth niet en kunnen de soundbars overweg met DLNA en UPnP. Via een USB-aansluiting brengt u de inhoud van bijvoorbeeld een geheugenstick ten gehore. Hi-res audioweergave tot en met 192 kHz / 24 bit is mogelijk. De Sirium 3800 kost €399 en de Sirium 4000 kost €499.

Gerelateerde berichten

Musical Fidelity V-Link

NIEUWS – De pc gebruiken als bron van muziek, foto’s en video wordt steeds populairder. Ook hifi-liefhebbers spelen steeds meer vanaf de pc. Dat gaat prima, zoals u ook op Alpha Audio kunt lezen. Mede vanwege de populariteit stappen steeds meer hifi-merken in het bootje van netwerk-audio en pc-audio. Ook Musical Fidelity doet mee. De […]

Geef een reactie