Gestolen Quadral luidsprekers in omloop

Gestolen Quadral luidsprekers in omloop

Een inbraak bij de Duitse fabrikant Quadral heeft ervoor gezorgd dat een serie speakers van dit merk waarschijnlijk illegaal verkocht gaat worden, opletten dus!

Een inbraak bij het Duitse Quadral heeft hoogstwaarschijnlijk tot gevolg dat er via diverse kanalen gestolen waar aangeboden wordt. Tenzij de dieven toevallig zelf extreme hifi-fanaten zijn natuurlijk, maar die kans achten we klein. Het is dus goed opletten als u hier of daar een aanbieding tegenkomt die te mooi klinkt om waar te zijn. Om op safe te spelen is het natuurlijk sowieso verstandig om dure high-end spullen via de officiële kanalen aan te schaffen. Doet u dat niet, dan loopt u het risico op namaak of spullen van duistere herkomst.

Lijst gestolen spullen

In het geval van de inbraak bij Quadral gaat het om de volgende ontvreemde zaken:

 • PLATINUM+ nine
 • PLATINUM+ two
 • PLATINUM+ one
 • AURUM VULKAN 9
 • AURUM BASE TITAN 9
 • AURUM BASE MAXIME 9

Mocht u ergens op Marktplaats of eBay een van deze speakers aantreffen, dan kunt u een mail sturen naar de fabrikant. Koop ze vooral niet, want dan maakt u zich schuldig aan heling. Bovendien blijven de gejatte speakers eigendom van het bedrijf. Dus als u getraceerd wordt als koper mag u ze ook meteen weer inleveren.

 

2 reacties

 1. Ik surf wel eens op marktplaats, ik zal wel aan de bel trekken als ik Quadral luidsprekers daar tegenkom.

  Ik heb nog nooit audio gekocht op mp en ebay, want inderdaad koop ik het liefste bij offiële kanalen en ik wil altijd splinternieuw. Een setje Sonus Fabers zie ik wel zitten.

 2. Prima deze waarschuwing. Maar de uitspraak “Bovendien blijven de gejatte speakers eigendom van het bedrijf.” is juridisch niet waar.
  Een koper te goeder trouw wordt gewoon eigenaar.
  Het bedrijf krijgt een vordering tegen de dief, niet tegenover de koper te goeder trouw.
  Nb. bij heling ligt het anders, maar dan moet de koper weten (of had moeten KUNNEN weten) dat het gestolen spullen betreft. Daarom ook de onderzoeksplicht als je iets 2e hands koopt.

Geef een antwoord