Devialet presenteert nieuwe 1200 Watt Phantom

De nieuwe Devialet Phantom op bijpassend statief

Het Franse Devialet heeft een nieuwe Phanotom uitgebracht met een vermogen van 1200 Watt. Hij is zelfs wat goedkoper dan z’n voorganger.

De originele Devialet Phantom heeft een vermogen van 750 Watt, de nieuwe Phantom pompt 1200 Watt het luchtruim in. De ‘1200’ is het instapmodel uit de serie en kost €1490. Tijdelijk loopt er een speciale actie waarbij u €1590 betaalt voor de Phantom plus bijbehorend driepoot-statief. Deze Phantom is verder voorzien van een ADH2-versterker. Dit is een mix bestaande uit een klasse A en een klasse D eindversterker. Qua vormgeving moet u ervan houden, maar de producten van Devialet blijven zonder meer bijzonder om te zien.

Vermogensupgrade

Hebt u toevallig al een Phantom met een vermogen van 750 Watt staan, dan is er goed nieuws voor u. Middels een firmware-update kunt u het vermogen van uw oude beestje eveneens opschroeven naar 1200 Watt. Daarmee krijgt u geen ADH2, dat is een hardwareverhaal. Maar met ADH in de oorspronkelijke uitvoering is ook weinig mis. Extra prettig is dat de update u niets kost. Het zou mooi zijn als elke versterker via een stukje software van een vermogensupgrade kon worden voorzien. Maar dat zien we voorlopig nog niet gebeuren helaas.

1 reactie

  1. Leuk ding zo’n Phantom, maar misschien is het handig om er bij te vermelden wat dit voor’n ding is.
    Voor de mensen die niet dagelijks met Phantoms in de weer zijn ……?

    Verder leuke info”s over diverse apparatuur en audiofiele zaken, al mis ik soms wat in de prijsklasse tot 1500 euro..

    Andre.

Geef een antwoord