web analytics

Synology DS418play: meer power en meer RAM

De Synology DS418play

Synology heeft de DiskStation DS418play, een 4-bay NAS die zeer geschikt is als multimediacenter voor thuisgebruik, officieel gelanceerd.

De DS418play bevat een dual-core 2GHz processor die opgeschaald kan worden tot 2.5GHz. De DS418play wordt standaard geleverd met 2GB DDR3L, wat twee keer zoveel is als zijn voorganger. Bijzonder is dat dit geheugen kan worden uitgebreid tot 6GB voor het verbeteren van multitasking-activiteiten. Dankzij een nieuwe hardware transcoding engine ondersteunt de DS418play tot wel twee kanalen van H.265/H.264 4K video transcoding.

4K

‘Mobiele apparaten die 4K video-opnames ondersteunen, worden steeds populairder. Omdat 4K videoclips echter veel capaciteit vragen en niet alle televisies in huis het afspelen van 4K video’s ondersteunen, nemen gebruikers vaak als alternatief video’s op in een lagere resolutie’, zegt Michael Wang, product manager bij Synology Inc. ‘Met DS418play, die tot wel 40TB aan ruwe opslag ondersteunt, kunnen gebruikers hun favoriete video’s in ultra-high definition opslaan, eenvoudig video’s bewaren en delen met familie en vrienden en direct video’s transcoderen om het afspelen van video’s op apparaten die geen 4K ondersteunen mogelijk te maken’. Als vanzelfsprekend is een NAS als deze ook prima geschikt voor het streamen van audio.

Snelle versleuteling

De processor van DS418play ondersteunt AES-NI hardware voor versnelde encryptie. Met ingeschakelde Link Aggegration levert de DS418play een uitstekende doorvoer van versleutelde data throughput bij snelheden van meer dan 226MB/s reading en 185MB/s writing. Digitale bestanden van gebruikers zijn beschermd door AES-256 encryptie, wat hen in staat stelt gebruik te maken van high-performance datatransmissie.

Gerelateerde berichten

Oppo komt met BDP-103 en BDP-105

NIEUWS – Oppo is een merk waar niet iedereen direct aan denkt als hij of zij een nieuwe universele speler zoekt. Toch zijn veel blu-ray spelers (of universele spelers) gebaseerd op chipsets van dit merk. Denk aan de Cambridge Audio 650BD. Natuurlijk tweaken fabrikanten wat, maar de speler is in basis gelijk. Nu komt Oppo […]

2 reacties

Geef een reactie