Review Onkyo DP-S1 mobiele speler

in Personal Audio (292) | Reviews (746) | Personal Audio Reviews (116) | Mobiele spelers (19) | Video-cast (246) |


Onkyo DP-S1
 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
219 euro

 • Onkyo DP-S1
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-10-26

Conclusie:

De onkyo is een complete speler met een paar handige zaken. Denk aan bluetooth, wifi, geïntegreerde streamingdiensten en een goed accuduur. Maar er zijn ook wat punten van verbetering. Denk aan het invoeren van tekst of het gemis van bijvoorbeeld Spotify.

De Onkyo DP S1 is een echte mobiele HiFi speler. Uitgerust met een twin dac die zijn werk kan doen op 192 Khz 32 bit. Tel daar bij op: twee sd card slots, 16GB intern geheugen, bluetooth, wifi en we got a winner… toch? 

Mobiele spelers zijn… een apart segment. Maar zo nu en dan kijken we er graag naar. Denk aan een speler als de Onkyo DP-S1 die toch wat leuke features heeft zoals eerder genoemd.

Zo is het met de wifi mogelijk naar Tidal te luisteren. Zelfs naar MQA! Of draadloze hoofdtelefoons te koppelen via bluetooth. Handig!  Veel meer mobiel genot dan dit is bijna niet mogelijk. De invoer of communicatie met de speler gaat natuurlijk via een touch-screen. Al is daar nog wel een punt van verbetering. Zie daarvoor de video…

Maar na een paar weken intensief gebruik hebben we toch een vraag: hoeveel bestaansrecht hebben mobiele spelers nog?

Video Review Onkyo DP-S1

Goed

Goed geluid

Wifi en BT

MQA

Minder goed

Toetsenbord

Voor wie bedoeld?

 • Mij bevalt het geluid van de Chord Mojo heel goed. Maar de Mojo is mobiel onhandig, zelfs met de poly. Ik zoek een mobiele speler met het geluid van de Mojo. Maar dat valt niet mee. De Fiio X5 mkII klinkt koud metalig tov de Mojo. De Ibasso DX200 en AK70 MKII hebben dat ‘koude’ geluid niet maar deze klinken gladjes en netjes (versmeerd) tov de Mojo. De enige die in de buurt komt van de Mojo is de Teac HA-P90SD maar deze heeft zeer onhandig afspeelsoftware. Dit wat betreft mijn ervaringen met mobiel spelers. Jammer dat Chord zelf geen mobiele spelers maakt.

 • Leuke video’s. Kort, luchtig en toch informatief. Meer graag. Blijkbaar is er wel een markt voor want er komen er wekelijks nieuwe bij. Tot wel 1500 euro en meer.

  Maar gooi toch niet met die mooie spullen jongens. Spullen waar een normaal mensen maanden voor spaart en daarna dan koestert als een juweel.

  Doei

  G

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: