Review MrSpeakers ÆON Flow hoofdtelefoon

in Personal Audio (246) | Reviews (662) | Personal Audio Reviews (113) | Hoofdtelefoons (85) | Over Ear (46) |


MrSpeakers AEON Flow

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
899

 • MrSpeakers AEON Flow
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-10-12
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 95%
 • Comfort
  Schrijver: 100%
 • Weergave
  Schrijver: 80%
 • Prijs
  Schrijver: 80%

Conclusie:

Er is steeds meer te kiezen in hoofdtelefoons, vooral in het prijsbereik rond de 1.000 euro. Niet alleen hebt u een ruime keuze aan merken, ook is er toenemend aanbod in types hoofdtelefoons. Behalve dynamisch zijn daar planar magnetische en elektrostatische. En open dan wel gesloten systemen.

MrSpeakers voegt zich als betrekkelijk nieuwe speler in deze groep met een open en gesloten uitvoering van de planar ÆON Flow. Bij het luisteren viel op dat laag, midden en hoge frequenties zich heel goed tot elkaar verhouden. De soundstage past mooi bij de aard van de hoofdtelefoon en door het lichte gewicht krijgen we geen zwaar hoofd, in ieder geval niet vanwege een topzwaar toestel op onze schedel.

Verwacht geen pompende bassen, maar eerder een evenwichtig klankbeeld waar u uren, dagen, maanden, jaren naar kunt luisteren. We zijn erg blij met deze alleen in naamgeving paradoxale MrSpeakers!

We kunnen ons voorstellen dat de paradoxale naam van de MrSpeakers – AEON Flow Closed Back – enige verwarring oproept, vergelijkbaar met Slagerij Bakker of Vishandel Schaap. Welnu… we gaan het toelichten!

MrSpeakers is een merk dat in San Diego (Californië) hoofdtelefoons ontwikkelt en fabriceert. Oprichter en CEO Dan Clark begon met het modificeren van de Fostex T50RP planar magnetische hoofdtelefoon (de Mad Dog) en dat leverde hem al snel een kring van enthousiaste klanten op. Daarop volgde de tweede modificatie, de Alpha Prime. Op dit moment heeft MrSpeakers twee series planar magnetische hoofdtelefoons die geheel in eigen huis zijn ontworpen en geproduceerd; de Ether en de ÆON. Beide zijn in open en gesloten uitvoering verkrijgbaar. Het topmodel, de Ether, kost € 2.000, de ÆON € 899.

Gesloten 

De ÆON die we ter review krijgen is een gesloten model. De vorm van de oorschelp is druppelvormig; de buitenkant is gemaakt van carbon fiber in een diepblauw-zwarte kleur. De leren oorkussens zijn 2,5 cm dik, wat uiterst comfortabel aanvoelt. Het op maat instellen gaat door middel van een leren hoofdband, die langs de “Nitinol” metalen buitenste hoofdband loopt. Voor wie deze zin wat cryptisch vindt; als u naar de foto’s van de ÆON kijkt, begrijpt u hopelijk wat we bedoelen. Beide oorschelpen hebben een eigen aansluiting voor de hoofdtelefoonkabel, een prettig licht exemplaar die naar wens met een standaard hoofdtelefoonstekker of gebalanceerd (4-polig XLR) is te verkrijgen. De hoofdtelefoon is licht van gewicht, zeker voor een planar magnetisch type: 340 gram.

Goed

Gebalanceerde klank

Goed comfort

Optioneel filter

Mooie vormgeving en materialen

Minder goed

Voor sommigen wellicht wat weinig bas

Extra hoofdtelefoon versterker nodig

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.