Review MrSpeakers ÆON Flow hoofdtelefoon

in Personal Audio (289) | Reviews (738) | Personal Audio Reviews (127) | Hoofdtelefoons (94) | Over Ear (52) |


MrSpeakers AEON Flow

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
899

 • MrSpeakers AEON Flow
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-10-12
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 95%
 • Comfort
  Schrijver: 100%
 • Weergave
  Schrijver: 80%
 • Prijs
  Schrijver: 80%

Conclusie:

Er is steeds meer te kiezen in hoofdtelefoons, vooral in het prijsbereik rond de 1.000 euro. Niet alleen hebt u een ruime keuze aan merken, ook is er toenemend aanbod in types hoofdtelefoons. Behalve dynamisch zijn daar planar magnetische en elektrostatische. En open dan wel gesloten systemen.

MrSpeakers voegt zich als betrekkelijk nieuwe speler in deze groep met een open en gesloten uitvoering van de planar ÆON Flow. Bij het luisteren viel op dat laag, midden en hoge frequenties zich heel goed tot elkaar verhouden. De soundstage past mooi bij de aard van de hoofdtelefoon en door het lichte gewicht krijgen we geen zwaar hoofd, in ieder geval niet vanwege een topzwaar toestel op onze schedel.

Verwacht geen pompende bassen, maar eerder een evenwichtig klankbeeld waar u uren, dagen, maanden, jaren naar kunt luisteren. We zijn erg blij met deze alleen in naamgeving paradoxale MrSpeakers!

We kunnen ons voorstellen dat de paradoxale naam van de MrSpeakers – AEON Flow Closed Back – enige verwarring oproept, vergelijkbaar met Slagerij Bakker of Vishandel Schaap. Welnu… we gaan het toelichten!

MrSpeakers is een merk dat in San Diego (Californië) hoofdtelefoons ontwikkelt en fabriceert. Oprichter en CEO Dan Clark begon met het modificeren van de Fostex T50RP planar magnetische hoofdtelefoon (de Mad Dog) en dat leverde hem al snel een kring van enthousiaste klanten op. Daarop volgde de tweede modificatie, de Alpha Prime. Op dit moment heeft MrSpeakers twee series planar magnetische hoofdtelefoons die geheel in eigen huis zijn ontworpen en geproduceerd; de Ether en de ÆON. Beide zijn in open en gesloten uitvoering verkrijgbaar. Het topmodel, de Ether, kost € 2.000, de ÆON € 899.

Gesloten 

De ÆON die we ter review krijgen is een gesloten model. De vorm van de oorschelp is druppelvormig; de buitenkant is gemaakt van carbon fiber in een diepblauw-zwarte kleur. De leren oorkussens zijn 2,5 cm dik, wat uiterst comfortabel aanvoelt. Het op maat instellen gaat door middel van een leren hoofdband, die langs de “Nitinol” metalen buitenste hoofdband loopt. Voor wie deze zin wat cryptisch vindt; als u naar de foto’s van de ÆON kijkt, begrijpt u hopelijk wat we bedoelen. Beide oorschelpen hebben een eigen aansluiting voor de hoofdtelefoonkabel, een prettig licht exemplaar die naar wens met een standaard hoofdtelefoonstekker of gebalanceerd (4-polig XLR) is te verkrijgen. De hoofdtelefoon is licht van gewicht, zeker voor een planar magnetisch type: 340 gram.

Goed

Gebalanceerde klank

Goed comfort

Optioneel filter

Mooie vormgeving en materialen

Minder goed

Voor sommigen wellicht wat weinig bas

Extra hoofdtelefoon versterker nodig

  • Beetje flauwe correctie, Vincent. We proberen complexe zaken simpel op te schrijven zonder het al te veel te simplificeren. Dat is altijd een spanning tussen de technici en leken, tussen rekkelijken en preciezen. Ik neem aan dat de zin waar je naar verwijst qua strekking helder is.

   • Dat ik tot de preciezen hoor lijkt mij evident.

    Of de strekking van je zinnetje helder is, vind ik wat paradoxaal.

    Mij zou het niks verbazen als de gemiddelde lezer van Alpha Audio in het vervolg gaat beweren dat bij magnetostaten de stroom wordt opgewekt door magneten.
    Dat heeft hij toch zelf gelezen op Alpha Audio?
    Bedenk dat de technische kennis van de gemiddelde lezer niet veel verschilt van die van de redacteuren.

    De paradox is dus dat het mij volkomen duidelijk is dat wat je opschrijft volkomen onzin is omdat ik voldoende kennis van zaken heb om dat in te zien.
    Omdat ik die kennis heb, kan ik zelfs begrijpen wat je vermoedelijk wel bedoelt te zeggen.

    Als je had opgeschreven dat een magnetostaat bestaat uit een elektriciteit geleidend membraan opgehangen in een magneetveld dan had je m.i. een hele simpele omschrijving van het werkingsprincipe gehad zonder onzin uit te slaan.

 • Voor Yung: Hi, je hebt ook een review gedaan van de Denon, een andere closed back headphone. Beiden beoordeel je nagenoeg hetzefde maar waar liggen de verschillen tussen beiden en wat heeft je persoonlijke voorkeur? Ben zelf aan t kijken naar een closed back headphone en beiden staan op mijn lijstje. Ik woon in Sydney en hier is de Aeon beduidend duurder dan de Denon. Graag je reactie en gday from Down Under!

  • Dag Mark,
   Leuk dat we ook in Australië worden gelezen! Mijn persoonlijke voorkeur zou de Denon zijn (ik neem aan dat je de AH D7200 bedoelt). Voor het geld een absurd goede koop. De MrSpeakers laat pas met een goede headphone amp alles horen wat het in huis heeft. En zeker als de Denon aantrekkelijker is geprijsd, zou ik het wel weten…

   Succes met je keuze, ben benieuwd wat je gaat doen en wat je ervaringen zijn!

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.