web analytics

Mytek presenteert de Brooklyn DAC+

De nieuwe Mytek Brooklyn DAC+

Er is een opvolger van de Mytek Brooklyn DAC: de Brooklyn DAC+ die nog weer betere prestaties neerzet dan z’n illustere voorganger.

De nieuwe Mytek Brooklyn DAC+ beschikt over nieuw ontworpen en verbeterde digitaal-analoog conversie, analoge circuits en voeding. Zo wordt het hart van de nieuwe converter gevormd door de al even nieuwe Sabre 9028PRO DAC. Deze levert volgens de fabrikant een hogere resolutie en betere digitale filtermogelijkheden. Ook is voorzien in een nieuwe hoofdtelefoonversterker, betere kanaalscheiding en een steviger voeding. Verder meldt Mytek dat de volumeregeling onder handen is genomen en resulteert in een ‘zeer transparant analoog volumeregelcircuit’. Gebleven is de relatief lage prijs voor deze DAC: €2195.

Brooklyn AMP

Ook nieuw van Mytek is de Brooklyn AMP, ‘s werelds kleinste dual-mono 300 Watt eindversterker. De Mytek-ontwerpers hebben naar eigen zeggen hun ervaring op het vlak van DSD gebruikt om de ‘best klinkende’ klasse D-versterker te ontwikkelen. Desgewenst is het mogelijk om beide monoblokken in bridge te schakelen. De Brooklyn AMP kost €1995. Ook is er een speciale introductieset leverbaar bestaande uit de Brooklyn DAC+ en de AMP samen voor een prijs van €3595. Tot slot laat de fabrikant weten dat de langverwachte Phono en Roon uitbreidingskaarten voor de Manhattan II DAC klaar om te verzenden zijn. De Phono-uitbreiding kost $1495 Dollar en $995 Dollar voor de Roon-kaart. Meer informatie bij de dealer AudioSense.

13 reacties

 1. Joske, deze DAC komt toch wel op mijn shortlist na enige overdenking. Dit mede i.v.m. de aanwezig MQA functionaliteit. Niet echt nodig in mijn situatie, maar toch….

  1. Joske… Ik ken in Nederland geen reviewers die door fabrikanten betaald worden. Het is zo’n hardnekkig misverstand… Ja, er draaien advertenties. En ja: reviewers krijgen geld voor hun werk (logisch toch?) Maar op Alpha Audio is geen één artikel sponsored content. Alles is geschreven om onze lezers te informeren op een eerlijke manier.

   Mocht je meer willen weten over onze werkwijze, mail / bel gerust. Of verplaats de discussie even naar het forum.

  2. Joske, de Schiit DAC met de moeilijke achternaam, die op jouw overzicht staat, heb ik eveneens toegevoegd aan mijn shortlist. Deze DAC is qua uitvoering eigenlijk precies wat ik nodig heb, zonder voorversterker, DSD etc. Komt er ook zeer goed getest uit in The Absolute Sound. Ga er nog wat meer over lezen…

   Nogmaals dank!

  1. Terechte vraag omdat ze allebei dezelfde DAC chip van Sabre gebruiken, maar de de hele opbouw van de DAC en de filtering is natuurlijk ook van belang. Maar blijft allebei behelpen, het blijft Sigma Delta. En Sabre chips geven een heel iegen kleuring aan het geluid.

   1. Dat klopt, maar de Sonica wordt zeer goed getest in HiFi News en geld als een audiofiel koopje. En welk ‘ander’ geluid wil je dan hebben en wat betaal je daar dan vervolgens voor, is de vraag? Het is ook goed om te beseffen welke extra’s je precies nodig hebt, want voor dat je het weet zit je met dubbelingen. Voor een goede geïntegreerde versterker, zoals ik die heb, is een type Chord 2qute eigenlijk ideaal. Het fijne van de Sonica is dan weer dat je hem ook als netwerkspeler kunt inzetten. zo blijf je dubben…. Een koptelefoon/voorversterker is ook zo’n issue om goed over na te denken. Wat is de toegevoegde waarde ervan in een bestaande installatie?

    1. Wat zegt een test? Vertrouw je eigen oren. Wat je wilt is een transparant ongekleurd eerlijk audio signaal. Chord is zeker niet mijn smaak. Kijk eens naar de multibit DAC’s van Schiit. Dat is pas waar voor je geld.

     1. Ja Joske, idealiter wel, maar we hebben ook allemaal verschillende oren, of smaak zo je wil. Daarnaast is iedere installatie en akoestiek anders, hetgeen invloed heeft op je DAC keuze. Uitgangspunt voor mij zijn reviews, die maken mijn shortlist om tot een keuze te komen.

Geef een antwoord