Nieuwe Soulution 330 Integrated Amplifier

De Soulution 330 Integrated Amplifier

De gloednieuwe Soulution 330 Integrated Amplifier is eerste lid van de even nieuwe 300 reeks die qua prijs bereikbaar wordt voor een grotere groep audiofielen.

Het uit Zwitserland afkomstige ultra high-end audiomerk Soulution grossiert al sinds haar oprichting in 2005 wereldwijd in superlatieven. Ten eerste is er de ultra kostbare  en nog immer top-of-the-line 7 serie. In 2010 verschijnt de wat minder extreem geprijsde maar nog steeds in superlatieven presterende 5 serie. Maar de prijsstelling van deze meer ‘modale’ 5 serie bleek voor velen nog steeds onbereikbaar. Het ontwerpteam van de fabrikant heeft ‘zich grote inspanningen getroost om te onderzoeken hoe ver ze konden downgraden zonder de zo gewaardeerde Soulution basiskwaliteiten aan te tasten’. Het resultaat is de gloednieuwe Soulution 330 Integrated Amplifier.

Betaalbaarder

De 330 is het eerste lid van de gloednieuwe 300 reeks (waarin binnenkort ook de 325 voor- en 311 stereo eindversterker zullen verschijnen). Daarnaast is het tevens hét apparaat waarmee Soulution-kwaliteit ineens voor een grotere groep fanatieke muziekliefhebber binnen bereik komt. Het mooie van dit alles is dat ook deze 330 nog steeds in ieder ontwerpfacet een echte Soulution is gebleven. Zo is er de typerende en zeer herkenbare aluminium behuizing met zijn zachte lijnenspel. Maar ook volgt de 330 net als zijn grotere broers weer de compromisloze weg van een losse voor- en losse eindversterker. Maar dan wel ondergebracht in één enkele behuizing.

Klasse A

De versterking is gebaseerd op de technologie zoals deze ook in de 5 serie is toegepast. De versterker werkt voor een groot deel in de door Soulution zelf geoptimaliseerde klasse A techniek. Het circuit werkt geheel buiten de signaalweg om en heeft als grote bonus dat de optimale geluidskwaliteit al direct na het inschakelen beschikbaar is. De zes verschillende voedingen zijn ieder voor hun eigen taak geoptimaliseerd. De vier ‘cutting edge’ schakelende voedingen leveren gezamenlijk 1.200 VA voor de eindversterking leveren. Ze zijn daarbij in staat zijn om een veel stabielere stroomafgifte dan welke conventionele transformatoroplossing dan ook te leveren.

Vermogen

Uiteindelijk resulteert dit in een volgens de fabrikant onvoorwaardelijk stabiel vermogen van 2 x 100 watt aan 8 Ohm, 2 x 200 watt aan 4 Ohm en zelfs 2 x 400 watt aan 2 Ohm. Uiteraard is ook dit apparaat weer volledig gebalanceerd opgebouwd en dragen precisie metaalfilm weerstanden zorg voor een enorm goede en nauwkeurige balans- en volumeregeling. Dit indrukwekkende apparaat is binnenkort voor een prijs van € 17.000,-. Leverbaar via Rhapsody Sound & Vision in Hilversum en Audiofile in ‘s Gravenmoer.

Waarschuwing betreffende parallelimport

Importeur Symphony Audio Import waarschuwt voor parallelimport: ‘Helaas is ons recent ter ore gekomen dat van verschillende van onze met zorg geselecteerde merken, parallel import wordt bedreven. Het gaat in dit geval om de merken Magico, Soulution en Nagra en wij willen bij deze expliciet benadrukken dat zowel de fabrieksgarantie alsmede de importeursgarantie geheel zal komen te vervallen bij geconstateerde parallel import! Alleen bij producten die via ons officiële dealernetwerk zijn of worden geleverd, is het mogelijk om indien nodig van deze service ondersteuning gebruik te maken. Voor alle duidelijkheid vermelden we nog even de rechtmatige dealers’. En die zetten we voor u hieronder ook even op een rijtje:

Magico
Rhapsody Sound & Vision – Hilversum
AudioXperience – Nuenen
Audiofile – ‘s Gravenmoer
Audio Concept – Luxembourg
Noir & Blanc – Brussel

Soulution
Rhapsody Sound & Vision – Hilversum
Audiofile – ‘s Gravenmoer

Nagra
Audiofile – ‘s Gravenmoer
Audio Concept – Luxembourg
New Music – Brussel

3 reacties

  1. Voor €17000 een instapper is niet zo heel erg slecht voor de topspelers in high end.
    Niet dat ik zoiets ga neerleggen, want dat investeer ik liever in een auto.
    Voor €10.000 een kompete set met een versterker(s) en twee goede luidsprekers plus goede bekabeling en connectors is er zat uit te kiezen waar mooi de muziek goed word weergegeven.

    1. Inderdaad Stoommachine, met het door jou genoemde bedrag beschik naar eigen smaak over de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding, waarvan je dan ongeveer de helft aan speakers en luidsprekerkabels uitgeeft.

  2. Het zal wel super zijn, maar wat een geld, zeg. Dan kies ik toch veel liever voor Accuphase. Ook super, goedkoper en ziet er veel beter uit in mijn optiek, al valt over smaak niet te twisten.

Geef een antwoord