Meridian Reference 800/ MQA demo bij Van Duppen Audio

Op 8 september verzorgt Van Duppen Audio een Meridian Reference 800/ MQA demo

Van Duppen Audio in Venlo verzorgt op vrijdagavond 8 september een demo rondom de Meridian Reference en MQA.

Met de 818V3 Reference Core introduceerde Meridian de eerste voorversterker-DAC met MQA decodering. Nu is er ook de 857 Reference Eindversterker. Volgens Van Duppen ‘de beste en krachtigste eindversterker die Meridian ooit gebouwd heeft. En ideale partner voor het aansturen van zeer hoogwaardige passieve luidsprekersystemen’. De 857 eindversterker is ontwikkeld om Hi-Res Audio optimaal te laten presteren. Breedbandig en met minimale terugkoppeling voor extreem geringe vervorming en hoge mate van muzikaliteit binnen het hele akoestische bereik. Daarbij stuurt hij dankzij zijn forse vermogen en reserves – 500 W stereo en 1,5 kW bridged – moeiteloos iedere luidspreker aan. Een echte referentie versterker dus.

Luisteren maar

Komende vrijdagavond is het dan ook genieten voor de liefhebbers. Een dreamteam bestaande uit de 857 Reference Eindversterker en 818 Reference Audio Core worden gedemonstreerd op het topmodel Coax 711 luidsprekers van Piega. Deze luidsprekers beschikken over een unieke coaxiale Ribbon unit voor de midden- en hoge tonen en leveren een zeer transparante snelle en natuurlijke weergave. Deze breedbandige weergevers zijn dan ook bij uitstek geschikt om de fraaie akoestische kwaliteiten van het Meridian systeem te demonstreren.

MQA

Nu de meeste grote platenlabels zich hebben gecommitteerd aan MQA neemt de hoeveelheid muziek in MQA kwaliteit snel toe en wordt het steeds interessanter om er serieus mee aan de slag te gaan. Ook voor de kleinere budgetten heeft Meridian mooie oplossingen zoals de Explorer-2 USB DAC of 218 Controller. Importeur Viertron zal aanwezig zijn voor demonstraties en uitleg geven over alle in- en outs op het gebied van MQA en Meridian. Wilt u hier meer over te weten komen, dan bent u op vrijdagavond 8 september van harte welkom bij Van Duppen Audio. Aanvang 19.00 uur! Het adres: Van Duppen Audio, Spoorstraat 42, 5911 KJ Venlo (http://www.van-duppen.nl/).

Gerelateerde berichten

Eerste indruk: de nieuwe Bowers & Wilkins 700-series

Bowers & Wilkins introduceert de lang verwachte opvolgers van de CM Series, de 700 Series. Met deze geheel nieuwe lijn luidsprekers maakt de fabrikant de stap naar het 800 topsegment qua technologie en klank een stukje kleiner. Tijdens de ontwikkeling van de 700-serie hebben de technici van Bowers veel aandacht besteed aan de stijfheid van […]

Tannoy Precision

Tannoy presentatie bij Auditorium Mimemis

NIEUWS – Tijdens de laatste CES (Las Vegas) heeft het Schotse merk Tannoy diverse nieuwe producten gelanceerd. Zo werd onder andere de Definition DC10A getoond, maar ook de geheel nieuwe luidsprekerlijn Precision. De Precision-lijn omvat twee zuilluidsprekers, een monitor- en een centerluidspreker. Interessant, want daardoor is de Precision ook perfect inzetbaar voor Home Cinema.

Geef een reactie