IFA 2017 – Yamaha NS5000

in Hi-Fi (968) |


Yamaha NS5000

Yamaha toont op de IFA 2017 heel wat nieuws. Onder meer een nieuwe 300-serie streamer, nieuwe receivers, een interessante Atmos-opstelling én… de nieuwe NS5000 speakerset. Een ‘setje’ van 15.000 euro per paar. Niet misselijk. Maar het is wel een geavanceerd stukje technologie. 

Opvallend is dat alle units van hetzelfde Zylon-materiaal zijn gemaakt. En dat er intern goed is nagedacht over bracing; er zit een stevig H-profiel intern om resonanties geen kans te geven. Tevens zitten achter de middentoner – een dome – en de tweeter – ook een dome- speciale dempers om ongewenste trillingen weg te werken. Tel daar een keurig crossover en een mooie kast bij op en … vois la! – een mooi paartje speakers!

Video Yamaha NS5000

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: