Review Sonos Playbase

in Reviews (752) | Streaming Audio Reviews (113) | Multiroom Audio (49) | Streaming Audio (343) |


Sonos Playbase

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 2 sterren
 • Hmmm... matig
799

 • Sonos Playbase
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-08-05
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 90%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 25%
 • Weergave
  Schrijver: 30%
 • Prijs
  Schrijver: 25%

Conclusie:

Sonos heeft met de Playbase een product op de markt gezet, waarmee het haar eigen glazen ingooit. Sonos heeft namelijk al een product voor geluid bij de tv; de Playbar.

Daarbij komt dat de Sonos Playbase onder de maat presteert met muziek. Een zware tv kan er niet op gezet worden en tv’s zonder optische aansluiting komen van een koude kermis thuis.

De Sonos Playbase is een trendy woonaccessoire die thuishoort in een aflevering van VT wonen.

“Het heeft wel wat weg van een bord. Wel een heel groot bord.  Ik gok dat de spaghetti wel vlekken achterlaat op dat witte kleurtje. Hé het zou ook een geweldige snijplank zijn. De Iplank, groeten en vlees snijden met muziek. En aan de rand kan je dan gewoon je biertje openen. Wacht! Wacht! We kunnen er ook mee frisbeeën. Is de Playbase daar niet te zwaar voor? Daar komen we maar op 1 manier achter.” Vervolgens klinkt er uit de luisterruimte: “Er wordt niet met de Playbase gefrisbeed!”

U zal het niet geloven, maar dit was een gesprek dat op de redactie plaats vond, toen de Sonos Playbase bij ons binnen kwam. Het is ook geen vreemd gesprek als we kijken naar het product zelf. Maar wat ons nog steeds bezig houdt is; WAAROM?

Waarom heeft Sonos ervoor gekozen een product op de markt te brengen, dat ze eigenlijk al hebben. Namelijk de Sonos Playbar. Dit vraagt om toelichting. Beide producten zijn bedoeld voor geluid bij de tv. Beide hebben een optische ingang, voor geluid van de tv (de Playbar heeft er 2).

Beide kunnen ook muziek streamen. De Sonos Playbase heeft 9 speakers en een woofer. De Sonos Playbar heeft 9 speakers. Beide hebben toch de subwoofer nodig voor een compleet geluidsbeeld. Beide hebben speakers achter nodig (lees Play 1, 3 of 5) voor surround sound. Dus wat is het grote verschil tussen de 2 producten?

De Sonos Playbar komt voor de tv, of eronder als de tv wordt opgehangen. De Sonos Playbase is bedoeld als plateau voor de tv. De tv moet er opgezet worden. U raadt het al, dit roept alleen maar meer vragen op.

Goed

Zorgt voor een leuke filmbeleving

Innovatief en trendy design

Minder goed

Sonos Playbar is vergelijkbaar

Grote en zware tv’s kunnen er niet op staan

Slechte akoestische weergave van muziek

Geen HDMI

 • “Waarom heeft Sonos ervoor gekozen een product op de markt te brengen, dat ze eigenlijk al hebben. Namelijk de Sonos Playbar. Dit vraagt om toelichting. Beide producten zijn bedoeld voor geluid bij de tv.”

  Hmm, dat het product matig is oké. Maar dan zijn jullie snel klaar met reviews want doet ieder merk dit niet? Elke fabrikant één speaker, één draaitafel etc.. Dus geen instappers meer, geen betere versies meer gewoon één van ieder.

  Verder ben ik verzot op jullie reviews hoor, zou niet zonder willen en ben blij dat fabrikanten door innoveren;-)

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: