Review Simply Audio Cadenza

in Hi-Fi (837) | Reviews (668) | Hifi recensies (298) | Accessoires (69) | Bekabeling (48) |


Simply Audio Cadenza

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
389

 • Simply Audio Cadenza
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-08-08
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 93%
 • Klankbalans
  Schrijver: 85%
 • Geluidsbeeld
  Schrijver: 85%
 • Prijs
  Schrijver: 81%

Conclusie:

Wij hebben de Simply Audio Cadenza ervaren als een hele prettige speakerkabel met (h)eerlijke klankeigenschappen. De Cadenza klinkt zo bekend en voelt zo vertrouwd; het is alsof we een oude vriend na jaren van afwezigheid met een koel pilsje begroeten. Niets wennen. Niets aftasten. Gewoon in alle rust genieten van elkaars gezelschap.

De kabels van Simply Audio zijn bovendien van Nederlandse origine en kosten geen fortuin. Bij Simply Audio mag je de kabels na aankoop zelfs retourneren wanneer ze niet bevallen. Dit maken we in de hifiwereld niet heel veel mee en zegt ons voldoende over de geleverde kwaliteit. Aanrader!

Van Dimitri van Hoven van Simply Audio ontvangen we de Simply Audio Cadenza speaker kabels ter review. Uit deze serie hebben we al eens eerder interlinks getest en waren zeer gecharmeerd van de uitstekende klankeigenschappen. De Cadenza speakerkabels zijn, evenals de Cadenza interlinks, opgebouwd uit geleiders van puur zilver en een teflon dielectricum. Vervolgens zijn de kabels afgewerkt met zwaar verzilverde banaanstekkers met een dikte van 10 micron.

Voor elk kanaal levert Simply Audio twee van elkaar gescheiden kabeltjes voor de positieve en voor de negatieve speakeraansluiting. Beide kabels zijn niet onderling met elkaar verbonden, zodat deze – in theorie – minder last hebben van een capacitieve werking onderling.

Nadeel is wel dat er een beste kabelkluwen achter de speakers ontstaat en dit oogt niet in elke situatie even fraai. Wanneer de lengte precies wordt afgemeten, dan is hiervan uiteraard geen sprake. Dimitri laat ons in een reactie weten dat de nieuwste generatie van deze bekabeling is voorzien van een ander type buitenmantel die minder gevoelig is voor het opkrullen van de bekabeling. En de klank? Geloof ons, deze is beslist fraai.

Goed

Kwalitatief goede materialen

Mooi laag

Ruimtelijk en transparant

Try before you buy programma

Minder goed

Mogelijke kabelkluwen

 • Komt er dan na de verschillende reviews van deze speakerkabels een overzicht? Of komt er dan nog een aparte multitest? Begrijp het niet zo goed.

   • Ow. Oké. Blijft toch een gevoelig onderwerp hé die kabels. Maar daarom hoef je toch niet onbeschoft te worden. Waar is dat nu goed voor. Al die negativiteit daar doe ik niet aan mee. Kritisch zijn kan ook op een beleefde manier.

    En even terzijde, nu krijg ik toch wel plots een home-header van alpha audio op mijn ipad zeker. Top. Staat inmiddels al helemaal links bovenaan. Echt een zalige site voor de liefhebber van mooie audio spullen. Ik check hem meermaals per dag. Beetje verslaafd. Ik geef het toe.

    Tot op x-fi?

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: