Review Pioneer SE-Monitor5 hoofdtelefoon

in Personal Audio (289) | Reviews (737) | Personal Audio Reviews (127) | Hoofdtelefoons (94) | Over Ear (52) |


Pioneer SE-Monitor5

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
999

 • Pioneer SE-Monitor5
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-08-03
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Comfort
  Schrijver: 90%
 • Klank
  Schrijver: 85%
 • Prijs
  Schrijver: 75%

Conclusie:

Pioneer zet met de SE-Monitor5 een prima hoofdtelefoon in de markt die goed kan concurreren met de rest van de markt. De afwerking is opvallend goed. Net als het comfort en de afsluiting. En we moeten toegeven: voor een gesloten model is het laag indrukwekkend strak en ongekleurd. Dat is echt een prestatie!

We horen echter duidelijk de tuning: het midden is wat gedempt in vergelijking met neutralere modellen. Nu zal lang niet iedereen dat direct horen en / of storend vinden. Het is namelijk ook een smaakkwestie.

Het is een bizarre markt aan het worden: hoofdtelefoons. Of personal audio in het algemeen. Komt het door de individualisering in de maatschappij? Of is het een kwestie van bang for the buck? Want laten we eerlijk zijn: een hoofdtelefoon van 1000 euro speelt elke speakerset van 1000 euro de hoek in (afgezien van het feit dat het ook een totaal andere beleving is). Maar voordat we gaan filosoferen: het slachtoffer van deze review: de Pioneer SE-Monitor5.

Pioneer die met een hoofdtelefoon van 1000 euro op de markt komt: gewaagd. Vreemd. Echter, wie het merk langer kent, weet dat ze vaker met high-end – inclusief luidsprekers – op de markt zijn gekomen. Het is historisch dus niet vreemd. Daarbij draaien ze al decennia in de top van de dj-wereld mee. Daarnaast hebben ze al een tijdje de SE-Master1 die voor 2499 euro de winkel verlaat. Kortom… na wat onderzoek is het vrij voor de hand liggend.

In het kort

Als we kort de Pioneer SE-Monitor5 moeten samenvatten, kunnen we vertellen dat het een gesloten, over-ear hoofdtelefoon is. Hij valt met 480 gram in het gemiddelde; niet zwaar, niet heel licht. Er zitten drie kabels bij: een lange, korte en een gebalanceerde kabel voor wie een balanced hoofdtelefoonversterker heeft. Er zitten ook twee soorten kussentjes bij: velours en leer. Een vrij complete levering dus. Ter info: wij prefereren de velours kussens vanwege het comfort.

Goed

Up beat karakter

Zit lekker

Veel detail

Meerdere kabels

Gemakkelijk aan te sturen

Minder goed

Kabelspaghetti mogelijk

Hoorbaar 'dalletje' in het mid/hoog

 • Beste Jaap, je zet hier Hifiman en Focal Elear als concurrenten neer, maar dat zijn open backed headphones met een ander gebruiksdoel. Ik zou eerder kijken naar MrSpeakers Aeon en Denon AH-D7200 die beiden ook nog eens voordeliger zijn. En zo te lezen rent de Aeon rondjes om de Pioneer ?

  (0)
 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: