Review Isoacoustics Gaia en Aperta

in Hi-Fi (969) | Reviews (744) | Hifi recensies (315) | Accessoires (43) | Overig (6) |


Isoacoustics

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
Varieert

 • Isoacoustics Gaia en Aperta
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-08-09
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 90%
 • Montage
  Schrijver: 100%
 • Weergave
  Schrijver: 100%
 • Prijs
  Schrijver: 90%

Conclusie:

Wat een fijne producten zijn dit! We zijn zonder meer overtuigt van de werking van deze betaalbare tweaks voor luidsprekers. Zowel de Gaia als de Aperta series geven een hoorbare verbetering in weergave. Met name het laag en de beeldvorming klaren op. De luidsprekers schetsen een groter plaatje met een duidelijke focussering. Uitstekend!

Wel missen we bij de Gaia meerdere maten boutjes om bijvoorbeeld Epicons goed te voorzien van de voetjes. En bij de Aperta is het verstandig om rekening te houden met een hogere stand van de speaker.

Luidsprekers zijn de grootste smaakmakers in een hifisysteem. Samen met de akoestiek: de ruimte waarin ze spelen. Nu leveren veel fabrikanten al aparte voetjes mee om de luidsprekers van de grond te halen of de vloer niet te beschadigen. Veel fabrikanten leveren spikes met cups. Of wellicht een soort spike in een cup. Echter: spikes koppelen. En er zijn theorieën die zeggen dat je een luidspreker juist moet ontkoppelen. Wij testen de Isoacoustics Gaia en Aperta. 

We hebben eerder ervaring opgedaan met speaker-ontkoppeling. Met de Townshend isolation bars om precies te zijn. Een prachtige ervaring, omdat het gewoon werkt. De speaker klinkt écht beter met deze ‘bars’ eronder.

Same?

Isoacoustics claimt hetzelfde te doen. Maar dan voor minder geld. De Isoacoustics Gaia en Aperta kosten een heel stuk minder dan de Townshend varianten. Voor zo’n 249 euro hebt u al een duo Aperta voor onder de (bookshelf) speakers. En voor 349 hebt u een soort van ‘heavy duty’ versie. Deze mogen onder behoorlijk zware monitors.

En hebt u vloerstaanders? Dan zijn de Gaia’s een goede keuze, want deze kunt u er gewoon onder schroeven. In de doos zitten M6 en M8 boutjes om ze mee vast te zetten. En ook hier zijn varianten: er is een Gaia 1, 2 en 3 (I, II en III), waarbij de I voor de zwaarste modellen geschikt is – tot 100 Kg – en de III tot zo’n 32 Kg te belasten is (totaal bij gebruik van 4 voetjes).

Goed

Zonder twijfel hoorbaar, positief verschil

Mooi gemaakt

Redelijke prijs

Minder goed

Nu alleen M6 of M8 voor Gaia

Voetjes passen niet altijd op het statief

Speaker staat stuk hoger met Aperta

 • Ik heb de Isoacoustics Gaia 3 nu al een tijdje onder de stands van mijn Epicon 2 speakers staan.( met de m10 bouten)
  Het geluid kan ik omschrijven als meer open , meer detail en een beter laag .
  Met dank aan Jaap en zijn team !!

 • Twee vragen n.a.v. dit interessante item.
  Toelichting: Ik speel met Quad ESL63 op Target stands met spikes op een een 60 x 60 vloertegel (ondergrond houten vloer op houten ondervroeg op houten balken. Koppeling en verheffing van de ESL met bijna 30 cm geeft al een heel mooi resultaat. De Target stands staan wat mij betreft niet ter discussie.
  1. Is aannnemelijk dat in deze set-up ontkoppeling (in mijn geval met de pucks (Gaia III?) een beter resultaat geeft dan koppeling?
  2. Wie importeert dit product/ welke retailers laten me dit thuis uittesten/ als ik kies voor de pucks, is dan M6 voor de Target stands de juiste bout?

 • Ik mis 1 belangrijk aspect in dit verhaal
  Op wat voor een vloer is dit getest?
  Ik kan mij levendig voorstellen dat als je een klassieke vloer constructie hebt (houten vloerdelen op houten draagbalken) m.a.w. licht en stijf dus makkelijk in trilling te brengen het resultaat veel groter is dan b.v. bij een betonnen vloer in gietbouw uitgevoerd dus zeer zwaar.
  Kan het zijn dat Alpha op een houten vloer test?

  “daardoor gaat de energie de kamer in en niet de voet of de vloer. Tevens kan de vloer of de stand minder meewerken in de weergave, wat kleuring tegengaat. Wederom winst…”

  Dat “wederom” begrijp ik niet.
  Ontkoppelen is voorkomen dat de kinetische energie de ondergrond in trilling brengt. 1x winst lijkt mij.

 • Dus bij de Epicon2 werd de Aperta tussen de speaker en de
  stand geplaatst met een hoorbaar verschil?
  Nadeel lijkt mij dat de speaker aan de stand niet meer vastgemaakt worden.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: