Multitest luidsprekerkabels tot 400 euro

in Hi-Fi (971) | Reviews (745) | Hifi recensies (335) | Accessoires (74) | Bekabeling (51) |


Intro

  • Alpha-Rating

  • Beoordeeld 4.5 sterren
  • Absurd goed
Wisselt

  • Luidsprekerkabel
  • Getest door:
  • Gepost op: :
  • Laatst aangepast: 2017-12-12

Conclusie:

Zeven luidsprekerkabels. zeven smaakjes en zes merken. We maken het er waarschijnlijk niet gemakkelijker op om te kiezen. Feit is: ze hebben allemaal hun kracht. En hun minder goede punten.

Wilt u de beste koop, dan komt QED er het beste uit. Logisch: het is de goedkoopste van het stel, maar presteert gewoon prima. De beste balans tussen prijs / kwaliteit gaat naar AudioQuest met de Type 4. Dat is een heerlijke kabel met een gunstige prijs. Tenslotte presteren Tellurium Q en Simply Audio in deze test het beste als het gaat om klankeigenschappen. Aan u om te bepalen wat u aan een kabel wilt uitgeven en wat voor eigenschappen u zoekt.

Hoewel draadloos enorm in opkomst is, zullen vele lezers toch gewoon gebruik maken van een kabeltje tussen de eindversterker en luidspreker. En net zoals bij luidsprekers komen kabels in vele vormen, maten en prijzen. Wij testen nu zeven luidsprekerkabels in de prijsklasse 160 euro tot 400 euro per twee meter paar. 

Bekabeling blijft altijd een gevoelig onderwerp. Kabel is kabel, toch? Nou: wie kritisch genoeg luistert, zal merken dat dit niet het geval is. Er zit gewoon verschil in klankbalans, detaillering, beeldvorming en bijvoorbeeld dynamiek. Dat heeft niet alleen te maken met het gebruikte materiaal, maar ook met de geometrie, afscherming en niet te vergeten: connectoren. Al die zaken gecombineerd zorgen voor een andere presentatie van muziek.

Matchen

Net als dat u een luidspreker moet vinden die binnen uw akoestiek goed werkt en tevens lekker samen kan werken met de versterker, is het belangrijk dat u een passende kabel zoekt voor uw systeem. Een kabel die het hoog aanzet zal minder fijn klinken in een harde ruimte dan een kabel die het hoog juist wat dempt. En hoewel het om subtiele verschillen gaat, kan het wel zo zijn dat de ene kabel net dat puntje op de ‘i’ zet binnen uw systeem. Probeer dus altijd meerdere kabels uit voordat u iets blind aanschaft.

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.