McIntosh presenteert nieuwe MCT80 (SA)CD transport

De gloednieuwe McIntosh MCT80

Met het nieuwe MCT80 (SA)CD transportsysteem biedt McIntosh een mooi bij de MXA80 en (of) MHA150 passend apparaat. Geniet weer van (SA)CD’s!

Een ‘transport’-systeem is feitelijk een cd- of SACD-speler zonder ingebouwde DAC. Handig, want vaak hebt u een losse DAC staan, of een geïntegreerde versterker. Met daarin een uitstekende DAC. Ook de nieuwe MCT80 SACD-speler van McIntosh is zo’n DAC-loos transport. Aan de achterkant van deze speler treft u dan ook alleen digitale uitgangen aan in de vorm van coax, optisch en een McIntosh-eigen MCT-aansluiting. Via deze laatstgenoemde connector is het ook mogelijk om een beveiligde DSD-verbinding met een DAC op te zetten voor het afspelen van high defintion SACD’s. Deze speler werkt – als u de hoogste SACD-kwaliteit wilt halen – dan ook alleen optimaal samen met apparatuur van het merk die voorzien is van een MCT-ingang. Dat is bijvoorbeeld de al genoemde MXA80 geïntegreerde versterker. Voor het beluisteren van reguliere cd’s geldt deze belemmering (feitelijk een copyrightbeveiliging!) niet.

Stil en precies

De SACD-lade is gemaakt van spuitgiet-aluminium. Een digitale servo zorgt daarbij voor een stillere en precieze werking. De speler kan overweg met alle voorkomende typen cd’s, waaronder ook CD-R(W). Daarop mogen zelfs – o gruwel – mp3’tjes of WMA-bestanden staan. Interessant is dat ook zelf gebrande dvd’s afgespeeld kunnen worden. Dat kan handig zijn, omdat de MCT80 ook FLAC-bestanden kan afspelen. En DSD-bestanden tot en met DSD128. De maximale resolutie voor WAV- en FLAC-bestanden bedraagt overigens 24 bit / 192 kHz. De MCT80 wordt later dit jaar leverbaar, de prijs bedraagt $3500 (4495 Britse Ponden).

Geef een antwoord