web analytics

Inateck BR1006 Bluetooth-adapter met aptX HD

De Inateck BR1006

Wilt u op een beetje fatsoenlijke manier via Bluetooth geluid naar uw hifi-systeem streamen, dan kan dat met deze aptX HD-capabele Bluetooth-adapter van Inateck.

Bluetooth staat niet bepaald om high-end geluidskwaliteit bekend. Toch hoeft de draadloze techniek niet heel beroerd te klinken. Alles staat of valt met de gebruikte codec. Zo is er aptX dat – mits zowel zender als ontvanger de codec gebruiken – behoorlijk goed klinkt. aptX HD gaat zelfs nog weer een stap verder. Momenteel zijn er nog maar heel weinig smartphones en tablets die aptX HD ondersteunen, maar dat zal als het een beetje meezit in de toekomst veranderen. Het aardige van de zeer betaalbare Inateck BR1006 Bluetooth-adapter is dat deze een aantal populaire codecs van betere kwaliteit ondersteunt. Bovendien kan het apparaat zowel als zender als ontvanger fungeren. Als ontvanger koppelt u het apparaatje draadloos aan bijvoorbeeld uw smartphone. Als deze aptX, aptX HD of AAC ondersteunt levert dat een prima geluidskwaliteit op. Maar ook de standaardprotocollen – die weliswaar een stuk minder goed klinken – werken.

Kabel

U sluit de BR1006 via de meegeleverde kabel bijvoorbeeld op de lijningang van uw hifi aan. Zo beschikt een alweer wat ouder of meer strikt in de leer zijnd systeem ineens ook over Bluetooth-connectiviteit. Als zender kunt u een willekeurig apparaat koppelen en de daaruit afkomstige analoge audio streamen naar (bijvoorbeeld) een ándere BR1006 in ontvangstmodus. Of koppel uw platenspeler draadloos aan een Bluetooth speaker. Heel veel geld kost dit handige slechts 18 gram wegende apparaatje ‘voor erbij’ overigens niet: €46. Een voedingsadapter wordt niet meegeleverd, maar een toevallig in de buurt zijnde USB-aansluiting volstaat. In geval van nood gebruikt u simpelweg een USB-netspanningsadapter waarvan er altijd wel een paar in het gemiddelde huishouden zijn te vinden.

Gerelateerde berichten

Audio Research REF75

Audio Research introduceert Reference 75, 150 en 250 Special Edition

Vorig jaar kwam Audio Research met de Galileo GS150 eindversterker op de proppen. Hierin zit de nieuwe KT150-buis geïntegreerd, waardoor er meer stroomcapaciteit, een groter uitgangsvermogen en een langere levensduur mogelijk is. Deze buis is nu ook beschikbaar voor de Audio Research Reference 75, 150 en 250 Special Edition en VSi75.

Geef een reactie