Inateck BR1006 Bluetooth-adapter met aptX HD

De Inateck BR1006

Wilt u op een beetje fatsoenlijke manier via Bluetooth geluid naar uw hifi-systeem streamen, dan kan dat met deze aptX HD-capabele Bluetooth-adapter van Inateck.

Bluetooth staat niet bepaald om high-end geluidskwaliteit bekend. Toch hoeft de draadloze techniek niet heel beroerd te klinken. Alles staat of valt met de gebruikte codec. Zo is er aptX dat – mits zowel zender als ontvanger de codec gebruiken – behoorlijk goed klinkt. aptX HD gaat zelfs nog weer een stap verder. Momenteel zijn er nog maar heel weinig smartphones en tablets die aptX HD ondersteunen, maar dat zal als het een beetje meezit in de toekomst veranderen. Het aardige van de zeer betaalbare Inateck BR1006 Bluetooth-adapter is dat deze een aantal populaire codecs van betere kwaliteit ondersteunt. Bovendien kan het apparaat zowel als zender als ontvanger fungeren. Als ontvanger koppelt u het apparaatje draadloos aan bijvoorbeeld uw smartphone. Als deze aptX, aptX HD of AAC ondersteunt levert dat een prima geluidskwaliteit op. Maar ook de standaardprotocollen – die weliswaar een stuk minder goed klinken – werken.

Kabel

U sluit de BR1006 via de meegeleverde kabel bijvoorbeeld op de lijningang van uw hifi aan. Zo beschikt een alweer wat ouder of meer strikt in de leer zijnd systeem ineens ook over Bluetooth-connectiviteit. Als zender kunt u een willekeurig apparaat koppelen en de daaruit afkomstige analoge audio streamen naar (bijvoorbeeld) een ándere BR1006 in ontvangstmodus. Of koppel uw platenspeler draadloos aan een Bluetooth speaker. Heel veel geld kost dit handige slechts 18 gram wegende apparaatje ‘voor erbij’ overigens niet: €46. Een voedingsadapter wordt niet meegeleverd, maar een toevallig in de buurt zijnde USB-aansluiting volstaat. In geval van nood gebruikt u simpelweg een USB-netspanningsadapter waarvan er altijd wel een paar in het gemiddelde huishouden zijn te vinden.

Gerelateerde berichten

Geprinte luidsprekers

Muzikaal behang met geprinte luidsprekers

Papier wordt natuurlijk vaker ingezet als conusmateriaal voor luidsprekers, maar dit gaat veel verder. Duitse wetenschappers zijn er namelijk in geslaagd om een luidspreker te ontwikkelen die zó dun is, dat deze op papier gedrukt kan worden. Na eerdere noviteiten omtrent elektronisch papier maakt deze techniek nu dus een nog grotere stap voorwaarts.

Google TV écht naar Nederland

NIEUWS – Sony Nederland heeft laten weten dat het eind augustus zijn Google TV mediaplayers naar Nederland gaat halen. Met de NSZ-GS7 is het mogelijk om elke tv met internet te verbinden en via Google TV – een soort ultieme ip-tv oplossing – te streamen.

Geef een reactie