web analytics

DTS Play-Fi update voor Pioneer multiroom-speakers

Ook de Pioneer MRX-5 krijgt een upgrade naar DTS Play-Fi

De Pioneer MRX-5 en MRX-3 multiroomspeakers krijgen als eerste een firmware-update met daarin ondersteuning voor DTS Play-Fi. Meer volgen.

DTS Play-Fi is een open standaard voor multiroom speakers. Het betekent dat luidsprekers en andere hifi-componenten – maar ook bijvoorbeeld smartphones – van verschillende merken toch met elkaar kunnen communiceren. Mits ze allemaal het protocol ondersteunen. Gelukkig is dat meer en meer het geval, onder andere smartphones draaiend op Android en iOS kunnen er (inmiddels) mee overweg. Het maakt het beheren van een serie multiroom-speakers erg eenvoudig. De bekende zaken als bijvoorbeeld het gelijktijdig af laten spelen van hetzelfde geluid of juist uit elke speaker een ander deuntje laten klinken zijn mogelijk. Is een en ander eenmaal ingesteld, dan is verdere aansturing niet meer nodig. Steeds meer fabrikanten kiezen voor DTS Play-Fi, zo ook Pioneer.

Multiroom-update

Via een firmware-update krijgen de Pioneer MRX-5 en MRX-3 als eerste DTS Play-Fi mogelijkheden. Vanaf september volgen updates voor meerkanaals-receivers met netwerkmogelijkheden. Om precies te zijn gaat het om de volgende modellen: SC-LX901, SC-LX801, SC-LX701, VSX-S520D en VSX-S520. Ook de Pure Audio Stereo-Receiver SX-S30DAB, Pure Audio Netzwerk-Center NC-50DAB und XC-HM86D, Pure Audio Netzwerkspieler N-70AE und N-50AE, FAYOLA Wireless Music Systems FS-W50 und FS-W40 plus de HiFi Micro-Systemen X-HM86D, X-HM76D en X-HM76 zijn genomineerd voor een upgrade.

 

 

Gerelateerde berichten

Dynaudio Xeo 4

Tune Inn organiseert Dynaudio Xeo 4 en Xeo 6 demonstraties

In het weekend van 1, 2 en 3 mei gaat Tune Inn de Xeo 4 en Xeo 6 speakers van het Deense merk Dynaudio demonstreren. Het gaat om respectievelijk een monitor-luidspreker en vloerstaander. Onder meer de draadloze mogelijkheden van deze actieve luidsprekers komen aan bod.

Twitter Weekoverzicht van Alpha Audio

Twitter Weekoverzicht van Alpha Audio http://goo.gl/fb/1tN3s # @Sonos @RNRSteve still extremely happy with my zp120 and s5! # Lamb ? 5 http://goo.gl/fb/vYO0i # Eminent EM7195 mediaplayer http://goo.gl/fb/E9xE6 # Wav versus Flac http://goo.gl/fb/jGF0r # @GerritPlasman Ja, ik hoor het vaker, maar dan moet het écht in het apparaat zitten. Alle geconverteerde bestanden waren gelijk :-S. # […]

Geef een reactie