Review KEF Egg luidspreker

in Hi-Fi (988) | Reviews (752) | Hifi recensies (356) | Luidsprekers (143) | Actief (30) |


KEF Egg

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 5 sterren
 • De beste!
399 euro

 • KEF Egg
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2017-07-31
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 90%
 • Klank
  Schrijver: 90%
 • Prijs
  Schrijver: 100%

Conclusie:

KEF heeft met de Egg een uitstekende, compacte oplossing voor desktop. Bij de tv zou ook kunnen, maar dan wel met een subwoofer erbij.

De Egg biedt heel wat koppelingen. Denk aan usb, optisch, bluetooth en analoog. Wij hebben vooral usb gebruikt bij de pc en dat is uitstekend bevallen.

Op gebied van weergave kunnen we alleen maar zeggen dat de Egg ons heeft verbaasd. Het geluidsbeeld is groot en ontspannen. Kortom: een uitstekende partner voor de moderne media.

Het Britse KEF heeft al een tijd de zogenaamde Egg in het assortiment. Een schattig luidsprekertje met de vorm van… een ei. Nu is de vorm niet geheel onbekend, want KEF heeft de kekke vorm eerder toegepast in een surround-set (KHT3005). Echter is de Egg wel een vrij nieuw product dat niet alleen het hart van de computergebruiker moet veroveren. KEF meldt met klem dat de Egg ook voor de woonkamer geschikt is.

We leven in een tijd van mediacomsumptie. Pc’s, laptops, tv’s, smartphones, tablets, alles is tegenwoordig een multimedia-apparaat. Maar wat we vergeten, is dat al die apparaten wellicht prachtig beeld leveren, maar dat het geluid gewoon k*t is. Platte tv = plat geluid. Laptops? Idem. Smartphones en tablets? Nou… daar hoeven we ook geen antwoord op te geven.

KEF heeft met de Egg en perfecte companion voor mensen die de laptop, pc of tv een sound-boost willen geven. Deze compacte desktop-speaker is een totaal-oplossing. Mede door de flexibele koppelingen. Denk aan USB, optisch, aux en bluetooth (AptX). En het zit ook nog in een geinig jasje.

Goed

Speelt lekker los...

En groots

Veel ingangen

Degelijk gemaakt

Minder goed

Sub is wel nodig bij tv

 • Ik zit zelf te kijken naar een wat mooiere set voor bij de pc, waar ik op dit moment stiekem meer muziek luister dan in de woonkamer. Dat is echt een klein ‘hok’ met vlak achter mijn luisterpositie alweer boekenkasten. Ik ben dus op zoek naar een near field oplossing die daar geen overkill is, maar ook de grotere ruimte in de volgende woning aankan.

  Ik vraag me af of jullie een uitspraak kunnen doen of het voor zo’n klein kamertje slimmer is om te volstaan met dit soort Kefjes, of dat een x300a (actieve kefs) of zelfs LS50’s ook zouden moeten kunnen. Of gaat het geluid dan vervormen, door te kleine ruimte? Het is echt 4 bij 2 oid. Alvast bedankt!

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: