Review Audioengine HD3 desktop luidspreker

in Hi-Fi (969) | Reviews (744) | Hifi recensies (350) | Luidsprekers (142) | Actief (30) |


Audioengine HD3

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 3.5 sterren
 • Erg goed!
499

 • Audioengine HD3
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-03-07
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 80%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 65%
 • Weergave
  Schrijver: 75%
 • Prijs
  Schrijver: 70%

Conclusie:

Audioengine zet met de HD3 een zeer compact systeem neer dat prima presteert. Het geluid is open, gemoedelijk en verrassend holografisch. Echter: usb gaat tot 16 bit / 48 kHz. En dat is bij computer-audio toch wel een serieuze beperking.

Ook vinden wij het jammer dat we niet zelf de input kunnen kiezen. En met de harde concurrentie van onder meer KEF met de Egg, is dat toch wel een stuikelblok voor ons.

Veel muziekliefhebbers maken veelvuldig gebruik van de pc of laptop om van muziek te genieten. En veel liefhebbers willen onder het werk gewoon ook fatsoenlijk geluid. Voor die doelgroep heeft Audioengine de HD3 desktop-set. Een (zeer) compact luidsprekersysteem met usb, bluetooth, en lijn-ingangen. Ow… en hoofdtelefoon-uitgang! 

Wie veel met de pc werkt – en wij behoren tot die groep – wil ook bij de pc fatsoenlijk geluid. Ook zonder hoofdtelefoon, want laten we eerlijk zijn: het is gewoon niet prettig de hele dag met een hoofdtelefoon op te werken. Nu kunnen we gaan zoeken bij de bekende merken voor desktop-speakers. Denk aan Logitech, creative… u kent ze vast. Maar buiten de gebaande paden zijn ook leuke sets te vinden.

Denk aan Audioengine. Deze bieden de HD3 aan. Een zeer compact systeem met twee ‘classic’ speakers die volbepakt zijn met functies. Denk aan bluetooth (met AptX), usb-audio, lijn-ingangen, hoofdtelefoon-uitgang en een tweetal versterkers van 15 watt. Ruim voldoende om lekker te kunnen spelen.

Goed

Mooi stereobeeld

Compact

Veel koppelingen

Minder goed

Geen handmatige input-selectie

16 bit / 48 kHz via usb

 • Gelukkig heb ik de bovenstaande luxe problemen niet.

  Ik moet niks van pc weten, dus heb ik er ook geen. (Apple freak).

  High resolution audio is onzin a la lettre voor mij…. althans.
  Een goed klinkende mp3 is zodanig goed, ik verlang niet naar bitrate 2500 over 6 kanalen.

  Liever een fijne plaat, over een goede audio installatie.

 • Vanuit de specs is dit een mooi ontwerp dat goed moet klinken:
  -kevlar woofer, mooie grote tweeter
  -geen class D maar A/B versterker
  -geen kunststof kast maar gefineerd mdf
  -laag gaat door tot 65 Kef egg tot 85
  Er zit geen subwoofer uitgang op maar wel een schakelaar om het laag te knijpen. Dan moet je pc een sub out hebben anders moeilijk sub aan te sluiten. Sub is zeker aan te bevelen. Ook mooi dat rooster met magneten vast zit dus onzichtbaar.
  Gr. Paul

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.